Byggstart för 44 nya hyreslägenheter i... - Atrium Ljungberg

Byggstart för 44 nya hyreslägenheter i Gränbystaden

Atrium Ljungberg fortsätter utvecklingen av Uppsalas andra stadskärna genom att starta uppförandet av det första kvarteret av Parkhusen, med 44 hyreslägenheter. Kvarteret vetter ut mot Gränbyparken och byggs av TL Bygg.

Utvecklingen av Gränbystaden tar ytterligare ett steg när uppförandet av det första av totalt fyra kvarter av Parkhusen nu startar. Kvarteren ligger i direkt anslutning till Gränbyparken, på marken där Marknadsgatan tidigare låg. Genom att flytta trafiken närmare gallerian har det fina läget för bostäder möjliggjorts. Bostäderna i Parkhusen är ett viktigt steg i utvecklingen av Gränbystaden, från handelsplats till levande stadsdel med 5 000 kvadratmeter kontorsyta, 200 lägenheter, 30 restauranger och caféer, 120 butiker samt en biograf. 

– Gränbystaden är en av de mest expansiva delarna av Uppsala och inom några år sannolikt helt integrerad med Uppsalas innerstad, säger Daniel Kvant Suber som är affärsutvecklingschef för Uppsala på Atrium Ljungberg. Vår vision är att skapa en stad där alla vill leva och det krävs en blandning av bostäder, arbetsplatser, kultur och handel för att skapa en attraktiv plats som lever under dygnets alla timmar.  

– Vi är stolta att få fortsatt förtroende av Atrium Ljungberg, efter att ha byggt tre hus med 200 lägenheter i Gränbystaden, säger Christer Zetterberg, affärschef Uppsala på TL Bygg. Det här blir TL Byggs femte stora bostadsprojekt i Uppsala och företaget är nu väletablerat med en egen avdelning i staden. 

De 44 hyreslägenheterna, fördelat på tvåor, treor och fyror, förmedlas av Uppsala Bostadsförmedling från hösten 2020. Planerad inflyttning våren 2021. Byggprojektet genomförs i strategisk partnering med TL Bygg och certifieras med Miljöbyggnad silver. 

Nacka, 2020-03-03
Atrium Ljungberg AB (publ)
 

Pressmeddelandet som pdf

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2
Bild 3