En av Stockholms ledande tandvårdskedjor öppnar... - Atrium Ljungberg

En av Stockholms ledande tandvårdskedjor öppnar i Sickla

Det nya hälsohuset Curanten i Sickla fylls i snabb takt med olika aktörer inom vård och hälsa. Nu har Atrium Ljungberg tecknat hyresavtal med Distriktstandvården. Den nya tandläkarkliniken, som omfattar cirka 350 kvadratmeter, planeras öppna i mars 2021. 

Distriktstandvården är en av landets ledande tandvårdskedjor med 26 kliniker i Stockholm och Uppsala samt en på Åland. Nu expanderar kedjan med ännu en klinik i Sickla. Den nya kliniken kommer att erbjuda både barn och vuxna allmän-, akut och estetisk tandvård.

–  Vi har länge kikat på expansionsmöjligheter i Sickla/Nacka-området då vi uppmärksammat ett behov av ytterligare tandvårdsalternativ. Atrium Ljungbergs ambitioner med hälsohuset Curanten går helt i linje med det vi eftersöker. Vi ser fram emot att få välkomna barn och vuxna för komplett tandvård, säger Ibbe Gnem, Distriktstandvårdens vd.

Den nya kliniken omfattar cirka 350 kvadratmeter och planeras att öppna i mars 2021. I Curanten samlas olika aktörer inom vård och förebyggande hälsa för att kunna möjliggöra synergier. Utöver tandläkarkliniker kommer det att finnas vårdcentraler, barnklinik, hudklinik och babysim. Hälsohuset kommer att omfatta totalt 11 500 kvadratmeter och öppnar upp för besökare under hösten 2020. Byggnaden är belägen strax intill Sickla station och är lätt att nå med både Tvärbanan, Saltsjöbanan och bussar.

Vi är riktigt glada över att hälsa Distriktstandvården välkomna till Sickla. Med Curanten vill vi skapa en destination för vård och hälsa och Distriktstandvården blir ett jättebra tillskott till mixen av aktörer i huset. Sickla är under kraftig tillväxt och det byggs både bostäder och nya kontorsarbetsplatser i området. Vård och hälsa är en central del i samhällsutvecklingen och där kommer Curanten att fylla en viktig funktion, säger Charlotta Gustafson, Head of Leasing på Atrium Ljungberg.

Hyresavtalet med Distriktstandvården är ett så kallat grönt hyresavtal en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.
 

 

Nacka, 2020-06-18
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2