Expansiv restaurangkedja till Gränbystaden - Atrium Ljungberg

Expansiv restaurangkedja till Gränbystaden

I slutet av oktober öppnar Oh Poké i Gränbystaden galleria. Företaget tar ett nytt grepp på Poké bowl-trenden och har på två år öppnat fjorton restauranger, där etableringen i Uppsala blir den första utanför Stockholm.

I början av 2019 öppnade den första Oh Poké i Stockholm och knappt två år senare finns hela fjorton restauranger, där etableringen i Gränbystaden är den första utanför Stockholm. Poké bowls är hälsosamma och smakrika skålar med ris, grönsaker och protein, ursprungligen fisk men det finns många varianter. Medgrundaren och entreprenören Sihaam Masae blev nyligen uppmärksammad av Tidningen Företagarna, för att ha en av Sveriges bästa idéer som företagare under 30 år.

– Vi ser fram emot att öppna i Gränbystaden galleria, säger Sihaam Masae, medgrundare Oh Poké. Uppsalarestaurangen blir vår första enhet utanför Stockholm vilket för oss är en stor milstolpe. Vi vill att fler ska ha möjlighet att äta våra goda Poké bowls och uppleva den polynesiska värmen.  

Gränbystaden har på några år utvecklats från ett köpcentrum till Uppsalas andra stadskärna med bostäder, underhållning, restauranger, service och vård. Under 2019 serverades cirka 2,5 miljoner måltider på våra nära trettio restauranger och caféer.

– Vi är väldigt glada att Oh Poké öppnar i Gränbystaden, säger Charlotta Gustafson, Head of Leasing på Atrium Ljungberg. Erbjudandet till våra besökare blir ännu bredare och Oh Poké lägger mycket fokus på inredning och bemötande.

Hyresavtalet med Oh Poké är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda. 

Nacka, 2020-09-14
Atrium Ljungberg AB (publ)

 

Pressmeddelandet som pdf

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2
Bild 3