Jureskogs tecknar avtal i Gränbystaden - Atrium Ljungberg

Jureskogs tecknar avtal i Gränbystaden

Hamburgerkedjan Jureskogs har tecknat avtal med Atrium Ljungberg om att öppna i Gränbystaden, Uppsala. Den nya restaurangen blir deras sjätte i Sverige. "Läget intill Max, McDonald's och E4:an är perfekt", säger stjärnkrögaren och grundaren Johan Jureskog, som också avslöjar en hemlig ingrediens i köket.

När Jureskogs öppnade sin första hamburgerrestaurang för drygt två år sen var målet att göra snabbmatsburgare i världsklass gällande såväl smak som miljöavtryck, till ett överkomligt pris. Idag har de kommit en bra bit på väg och har tecknat avtal för sin sjätte restaurang i Gränbystaden, Uppsala. Hemligheten med de goda burgarna är köttet som kommer från svenska mjölkkor och aldrig fryses ner. Det är en erfarenhet han tar med sig från sin hyllade lyxkrog AG.

– Kött från utvalda svenska mjölkkor har mer smak, och är min personliga favorit, säger Johan Jureskog. Eftersom korna också ger mjölk under flera år gör de ett mindre klimatavtryck, vilket är prioriterat på Jureskogs.

Jureskogs planerar att öppna hösten 2021 och kommer att ligga i norra delen av Gränbystaden. Hamburgerrestaurangen kommer att erbjuda drive thru och förutom traditionella burgare servera många vegoalternativ samt ha utskänkningstillstånd.


Jureskogs restaurang i Mjölby. foto: Torbjörn Kihlberg

– Vi är väldigt glada att Jureskogs öppnar i Gränbystaden, säger Charlotta Gustafson, Head of Leasing på Atrium Ljungberg. Norra delen är en mycket populär restaurangdestination och nu höjs kvalitetsnivån ytterligare ett snäpp.

Gränbystaden är Uppsalas andra stadskärna med bostäder, underhållning, restauranger, service och vård. Under 2019 serverades cirka 2,5 miljoner måltider på nära trettio restauranger och caféer.

Hyresavtalet med Jureskogs är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda. Patrik Engman på Engnes har hjälpt Jureskogs med avtalet.

Nacka, 2020-12-03
Atrium Ljungberg AB (publ)

För mer information kontakta:

Pressmeddelandet som pdf

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2
Bild 3