Life City i final om hållbarhetsutmärkelse - Atrium Ljungberg

Life City i final om hållbarhetsutmärkelse

När Sweden Green Building Awards delas ut för årets BREEAM-byggnad är Atrium Ljungbergs fastighet Life City en av två finalister. Hållbarhetstänket har genomsyrat projektet från start och byggnaden invigs om ett år.

Life City bildar en naturlig knutpunkt mellan Stockholm och Solna och bidrar starkt till den urbana känslan och att staden hänger ihop för de som bor, arbetar och lever här, säger Annica Ånäs, vd för Atrium Ljungberg. Visionen är ett centrum för affärsutveckling kopplat till vård, utbildning och hälsa, en mötesplats för alla som är verksamma i Hagastaden.

– Att vi valde den höga ambitionsnivån BREEAM Excellent i tidigt programskede, har hjälpt oss att fokusera arbetet vilket tydligt leder till en bättre och mer hållbar slutprodukt, säger Johanna Hammar, projektledare på Atrium Ljungberg.

Certifieringen BREEAM Excellent har även möjliggjort en grön finansiering genom Nordiska och Europeiska Investeringsbanken.

Prisutdelning sker på Sweden Green Building Awards den 11 november, som i år är en digital gala. Utmärkelsen delas ut årligen av Sweden Green Building Council för att premiera och uppmärksamma projekt och personer som på bästa sätt bidragit till ett hållbart samhällsbyggande. I klassen Årets BREEAM-byggnad står det mellan Life City och Foajén i Malmö, som ägs av Jernhusen.

– Årets finalister i Sweden Green Building Awards visar att insikten om klimatförändringarna, det akuta läge vi befinner oss i samt dess konsekvenser har nått fram och påverkar de beslut som tas i vår sektor. Det här är en positiv trend som behöver premieras, visas upp och stärkas, säger Lotta Werner Flyborg, vd, SGBC

Husets signum har varit en teknisk utmaning där design och funktion har testats och slipats för att låta solskalet bli en naturlig del av arkitekturen. Foto: Gatun arkitekter.

Nacka, 2020-10-28
Atrium Ljungberg AB (publ)

 

Pressmeddelandet som pdf

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2