Mobilia höjer servicenivån inom vård och hälsa ... - Atrium Ljungberg

Mobilia höjer servicenivån inom vård och hälsa – först ut är Mobilia Vårdcentral

Mobilia tar nästa steg i utvecklingen mot att bli ett levande stadskvarter i Malmö. Den 1 oktober öppnar Mobilia Vårdcentral som blir den första aktören i den nya vård- och hälsosatsningen c/o Mobilia. Under hösten och våren förstärks utbudet med flera aktörer med inriktning mot vård, hälsa och välbefinnande.

Mobilia har under de senaste åren genomgått en omfattande utveckling. Nyproduktion av bostäder i kombination med ett större
utbud av samhällsservice, restauranger och upplevelser gör idag Mobilia till en naturlig del av många Malmöbors vardag. 

– Genom vår satsning på vård och hälsa breddar vi vårt utbud med värdefull service och utmanar bilden av Mobilia som traditionellt köpcentrum. Med satsningen c/o Mobilia höjer vi servicenivån för alla besökare och inte minst för alla som har Mobilia som sin arbetsplats, säger Anders Murmark, fastighetschef på Atrium Ljungberg i Malmö.

Först ut är Mobilia Vårdcentral som är en privat vårdcentral grundad av Malmöläkarna Hanaa Yunis och Ali Dalfi. Vårdcentralen ingår i Hälsoval Skåne och erbjuder, förutom bred kompetens inom allmänmedicin, även en rehab-avdelning med sjukgymnaster, specialistsjuksköterskor och psykologer.  

– Atrium Ljungberg är en långsiktig aktör och Mobilia är idag en modern mötesplats som vi ser fram emot att samarbeta med. Den nya inriktningen mot vård, hälsa och välbefinnande var avgörande för vår etablering och vi kan se i rekryteringsprocessen att många duktiga medarbetare söker sig hit till oss och Mobilia. Där människorna är vill vi också vara, säger Ali Dalfi, grundare av Mobilia Vårdcentral.  

Mobilia torg med entré till c/o Mobilia. Foto: Manne Widung

Följande öppningar ingår i c/o Mobilia:

•  Mobilia Vårdcentral (1 oktober 2020)
•  Folktandvården Skåne (2 november 2020)
•  Sparta Barnläkarmottagning (våren 2021)
•  BVC Bambino (våren 2021)
•  Barnmorskegruppen Öresund (våren 2021)

Fakta Mobilia:
Mobilia ägs och förvaltas av Atrium Ljungberg som är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag. Fram till 1965 var det textilfabrik i lokalerna som nu utvecklats till en levande stadsdel med 100 butiker, restauranger och service samt 350 hyreslägenheter och en förskola. Här finns 1600 parkeringsplatser varav 75 laddplatser och 700 cykelparkeringar. Mobilia är arbetsplats för 1100 personer och hade 13 miljoner besökare och en omsättning på 1,85 miljarder kronor 2019.

Nacka, 2020-09-30
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelandet som pdf

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2