Ny leksaksaffär till Gränbystaden - Atrium Ljungberg

Ny leksaksaffär till Gränbystaden

I slutet av september öppnar Lekia i Gränbystaden galleria. Det är Enköpingsföretagaren Daniel Åhlund som öppnar sin femte Lekiabutik på åtta år.

För åtta år sedan körde Daniel Åhlund postbil när möjligheten att öppna leksaksbutik dök upp. Sedan dess har han flyttat till större lokal två gånger, öppnat två butiker i Västerås och tagit över butiken i Boländerna i Uppsala. Nu ser han potential att öppna i Gränbystaden galleria i lokalen där BR Leksaker tidigare låg.

– Det ska vara en upplevelse att besöka en leksaksaffär, det är vår främsta konkurrensfördel mot e-handeln, säger Daniel Åhlund, ägare till Lekia Uppsala. Vi har utvecklat en bra känsla för trender och läget i gallerian är perfekt.

Gränbystaden har på några år utvecklats från ett köpcentrum till en stadskärna med bostäder, kontorsarbetsplatser, underhållning, restauranger, service och vård. I området finns tre lekplatser och en 4H-gård som alla är populära platser för barnfamiljer.

– Det är väldigt roligt att Lekia väljer att öppna i Gränbystaden, säger Charlotta Gustafsson, Head of Leasing på Atrium Ljungberg. En bra leksaksaffär är en besöksanledning i sig och jag är övertygad om att Lekia kommer att göra det riktigt bra.   

Hyresavtalet med Lekia är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Nacka, 2020-07-08
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelandet som pdf

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2