Stort intresse för bostäderna på Nobelberget i... - Atrium Ljungberg

Stort intresse för bostäderna på Nobelberget i Sickla - slutsålt i det första kvarteret

Intresset för bostäderna på Nobelberget i Sickla har varit stort. Det första bostadskvarteret, med 68 lägenheter, stod klart i oktober och är nu slutsålt. I nästa kvarter, med inflyttning i juni 2022, är redan 60 procent av lägenheterna bokade.

På Nobelberget i Sickla skapas ett levande område med bostäder, kreativa verksamheter, park, förskola och nya mötesplatser. Totalt planeras för cirka 500 bostäder i området.

Bostäderna på Nobelberget har varit mycket eftertraktade och vi kan nu meddela att alla lägenheter i kvarter 1 är sålda och att i stort sett alla bostadsköpare har flyttat in. Inom kort står även förskolan klar och verksamheterna på bottenplan i bostadshusen flyttar in. I januari öppnar även kafferosteriet i Formalinfabriken. Det är fantastiskt roligt att se allt komma på plats och att intresset för Nobelberget bara växer, säger Ulrica Thelin, försäljningsansvarig Bostad på Atrium Ljungberg.  

I utvecklingen av Nobelberget har man bevarat några av de ursprungliga industribyggnaderna och låtit byggnaderna få en ny roll i området. Bland annat har den tidigare Formalinfabriken omvandlats till kreativa kontor, med ett kafferosteri i entréplan. Den historiska Panncentralen utvecklas till en förskola i lekfull miljö, som öppnar i januari nästa år. Stor omsorg har lagts på miljön kring byggnaderna. Genom området löper ett promenad- och cykelstråk, Sicklastråket, som binder ihop Sickla och Hammarby Sjöstad. Längst stråket finns uteserveringar, en park, soltrappa och inspirerande miljöer för både barn och vuxna.

– För oss är helheten viktig. Livet mellan husen är minst lika viktigt som livet innanför tröskeln. Promenadstråk, park, uteserveringar, platser att mötas på och inspireras av tror vi är en central del för att skapa en attraktiv plats där alla vill leva. Det är precis det vi gör på Nobelberget, säger Linda Wiman, affärsutvecklingschef Bostad på Atrium Ljungberg.

Nacka, 2020-12-08
Atrium Ljungberg AB (publ)
 

 
Motiv: Nobelberget kvarter 1. Fotograf: Anders Bobert

Pressmeddelande

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2