United We Stream GBG livesänder kultur i tolv... - Atrium Ljungberg

United We Stream GBG livesänder kultur i tolv timmar - Lindholmen är en av fyra spelplatser

Det globala initiativet United We Stream, som intog Stockholm med en dygnslång musikfestival, samlade in nära en halv miljon kronor till stadens nattliv. Nu lämnas stafettpinnen över till Göteborg. Atrium Ljungberg är tillsammans med Göteborg & Co samarbetspartner till arrangemanget som den 28 november livesänder tolv timmar kultur från fyra olika platser i staden.

Coronapandemin har slagit hårt mot Sveriges nattliv. Sedan i början av mars har stora delar av konsert- och klubblivet hållit stängt och behovet av stöd är stort. I Berlin startades under våren United We Stream, ett sätt för stadens invånare att fortsätta konsumera kultur – men på säkert avstånd. Via sponsorer och frivilliga biljettintäkter samlas samtidigt pengar in för att stötta klubbar, artister och dj:s men även de som arbetar med teknisk produktion såsom ljud, bild, ljus och dekor - branscher som drabbats hårt under epidemin.

Efter att en lång rad städer har arrangerat livestreamade konserter och klubbspelningar, från New York City och Tokyo till Kapstaden och Bangkok, tar nu Göteborg över stafettpinnen. När United We Stream hölls i Stockholm i somras följde över 300 000 tittare spelningarna och nära en halv miljon kronor samlades in till Stockholms nattliv. Jacob Collén, projektledare och producent på organisationen ihyss och en av initiativtagare till UWS GBG, är övertygad om att programmet i Göteborg kommer bli en lika stor succé.

Vi kan lova att United We Stream GBG kommer att visa upp staden från sin bästa sida, och leverera musik och konst i världsklass. Med liveartister som Etzia, JVLES, Erika Bitanji samt elektroniska akter som Christine Friberg, Arkajo, Tora Vinter och Birds of Paradise har intresset för programmet till och med blivit så stort att den tyska tevekanalen ART kommer livesända spelningen från Lindholmen, säger Jacob Collén.

En av de fyra utvalda spelplatserna i Göteborg, den industrihistoriska byggnaden M1:an som ägs av Älvstranden Utveckling, ligger intill Atrium Ljungbergs fastigheter på Lindholmen. Byggnadens hangarliknade lokaler fylls under lördagen med några av Göteborgs allra starkast lysande stjärnor.

Vi vet hur viktigt kulturlivet är för att skapa levande, attraktiva och trygga stadsmiljöer där människor vill arbeta, bo och vara. Att ha nära samarbeten med kulturbranschen är därför både viktigt och självklart för oss när vi utvecklar våra platser, säger Andreas Lundberg, affärsutvecklingschef för Göteborg på Atrium Ljungberg. Det känns både kul och viktigt att vi i Göteborg och på Lindholmen kan följa andra världsstäder som London, Paris och Berlin i en satsning för att stötta musik- och nattlivet i dessa svåra tider, fortsätter Andreas Lundberg.

Alla livesändningar visas gratis via United We Stream GBGs plattformar och på Twitch den 28 november klockan 13.00 - 00.00. Donationer och stödbiljetter till initiativet köps och skänks via unitedwestream.se.

Nacka, 2020-11-27
Atrium Ljungberg AB (publ)
 

Pressmeddelande

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2