United We Stream Sthlm sänder livefestival i 24... - Atrium Ljungberg

United We Stream Sthlm sänder livefestival i 24 timmar - Slakthusområdet en av åtta spelplatser

Det internationella fenomenet United We Stream kommer till Stockholm. Atrium Ljungberg är vid sidan av Stockholms stad och Visit Stockholm samarbetspartner till arrangemanget, som i samband med Sveriges nationaldag 6 juni livesänder en 24-timmarsfestival, på åtta olika platser runt om i Stockholm.

Slakthusområdet är en av de utvalda spelplatserna när den elektroniska festivalen Department sänder live från den pampiga Förbindelsehallen i områdets kulturella hjärta. Syftet är att samla in pengar till venues, tekniska producenter, konstnärer och artister i Stockholm, vars verksamheter drabbats av Coronapandemin. Initiativtagare till projektet är Nattrådet med bland andra Jakob Grandin (Gather Festival, Trädgården) och Johanna Beckman (kreativ chef Trädgården).

Det här är en chans att på riktigt få visa upp Stockholm som den levande och vibrerande stad den faktiskt är, 24 timmar om dygnet. Vi blir första land i världen som genom United We Stream visar upp så många som åtta platser. Alla representerar de Stockholms mångfald och uttryck, säger Jakob Grandin.

Department står för musiken som sänds från Slakthusområdet mellan klockan 22.00 – 02.00. Department har sedan 2017 arrangerat en återkommande tvådagarsfestival i Förbindelsehallen och räknas till Stockholms just nu bästa elektroniska musikfestival. I år blev festivalen, som skulle ha ägt rum den 4–6 juni, inställd på grund av Coronapandemin, men genom United We Stream Sthlm ges nu publiken ändå möjlighet att uppleva fyra timmar livesänd festival.

Vi jobbar för att skapa en 24-timmarsstad i Slakthusområdet, där musik och mat är några av de bärande ingredienserna, tillsammans med tech och kreativa näringar, säger Jon Allesson, affärsutvecklingsansvarig för Stadsinnovation på Atrium Ljungberg. Det känns fantastiskt kul att Stockholm och Slakthusområdet på det här sättet kan följa Berlin och Amsterdam i en viktig satsning för att stötta nattlivet i dessa svåra tider. Den 6:e juni vill vi att hela Stockholm ska sitta hemma och dansa vid sina skärmar, fortsätter Jon Allesson.

Musik- och nöjesliv är en viktig del av Stockholms identitet och attraktionskraft som vi alla måste vara rädda om.Att Stockholms nattliv nu går ihop för att säkerställa att nattlivet finns kvar efter krisen är fantastiskt att se, understryker Anna König Jerlmyr, finansborgarråd Stockholms stad i United We Streams pressmeddelande. Läs mer

Alla livesändningar visas gratis via United We Stream Stockholms plattformar. Donationer och stödbiljetter till initiativet köps och skänks via unitedwestream.se. Artister som medverkar är ännu inte officiellt, men schemat för dygnet ser ut enligt följande:

Hosoi klockan 10.00–13.00
Södra Teatern klockan 13.00–16.00
Trädgården klockan 16.00–20.00 
Stadshustornet klockan 20.00–22.00
Department Förbindelsehallen klockan 22.00–02.00
New Hours klockan 02.00–06.00
Hammarbybacken klockan 03.30–05.00
Skogen klockan 06.00–10.00 
Om United We Stream 

I spåret av Coronapandemins framfart har världens kultur- och musikscen ställts inför den största utmaningen någonsin. Måndag den 23 mars stängdes officiellt Berlins nattklubbsscen för att hindra spridningen av viruset. Det innebar att tiotusentals anställda och aktiva inom kultur- och musikscenen plötsligt stod utan inkomst och många aktörer, klubbar och festivaler som vanligtvis utgör en stor del av Berlins stads identitet riskerade konkurs. 

United We Stream Berlin lanserades den 18 mars och har sedan dess levererat ett fullspäckat program med livesändningar nästan varje dag från Berlins drabbade klubbar. Under de första två veckorna av initiativet samlade United We Stream Berlin in över 330 000 euro med livesändningar som hade fler än fem miljoner visningar första veckan. 

I dag har initiativet spridits till världens alla hörn med lyckade exempel från bland annat Manchester och Amsterdam. Den 6 juni blir Sverige och United We Stream Stockholm först att genomföra en 24 timmar lång livesändning från åtta olika platser.

Nacka, 2020-05-20
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2