Adam & Albin öppnar sin största restaurang... - Atrium Ljungberg

Adam & Albin öppnar sin största restaurang någonsin – i kommande storsatsningen Hus 26 i Slakthusområdet

Den superheta kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman, bakom krogarna Adam/Albin och Misshumasshu i Stockholm, kommer under 2022 öppna sin största etablering någonsin – i Slakthusområdets Hus 26. Adam & Albins nya storsatsning är en i raden av handplockade restaurang- och barkoncept i Hus 26 som kommer att presenteras under hösten. Hus 26 är en del av Slakthushallarna, en samling industribyggnader i jugendstil från 1912 som binds samman av den maffiga Förbindelsehallen.

Idag släpper Adam Dahlberg och Albin Wessman tillsammans med fastighetsbolaget Atrium Ljungberg nyheten att kockduon under hösten 2022 kommer öppna ny restaurang, sin största någonsin, i Hus 26 i Slakthusområdet - Stockholms nya destination för mat, kultur och upplevelser. 

– Vi älskar att få chansen att flytta in på oväntade, lite mer opolerade och ruffa platser där vi har möjlighet att tänka helt fritt och göra något annorlunda, berättar Adam Dahlberg.

– Slakthusområdet med den historiska kopplingen till gastronomi och mathantverk är ju en helt magisk plats att öppna krog på. Grundtanken med Hus 26 och Slakthushallarna passar oss perfekt och lokalen vi flyttar in i ligger i en supercool gammal industribyggnad från 1912, med 13 meter i takhöjd, fortsätter Albin Wessman.

Adam Dahlberg och Albin Wessman är en prisbelönt kockduo som ligger bakom en rad framgångsrika restaurangkoncept. 2016 lanserades Adam/Albin vid Rådmansgatan, som året efter utsågs till “Årets stjärnskott” i White Guide. Adam/Albin är fine dining i global mästerklass, som med sitt ursprung i det nordiska köket och med passion för exceptionella råvaror omdefinierar den exklusiva måltiden. 2016 öppnades även asieninfluerade Misshumasshu och i somras blev det repris för den omtalade sommarrestaurangen ÖN på Långholmen i Stockholm. Under 2022 tar duon nästa steg genom sin största etablering någonsin, med ett helt nytt koncept, när de öppnar i Hus 26 i Slakthusområdet.

Arbetet med att restaurera Hus 26 och de övriga husen i de gamla Slakthushallarna är nu i full gång. Lokalerna kommer varsamt renoveras och anpassas till de nya verksamheterna. Den industriella känslan i lokalerna kommer bevaras, men varje aktör kommer också kunna anpassa inredning och funktion efter sin egen vision och koncept. I likhet med Adam & Albins två befintliga restauranger, så kommer det konceptstarka arkitektkontoret Specific Generic med arkitekten Andreas Bozarth Fornell stå bakom design och inredning i den nya restaurangen.

I takt med att fler och fler krögare, event- och konsertlokaler och andra kulturidkare söker sig till Slakthusområdet påbörjas nu jättesatsningen i Hus 26, där Adam & Albin är de första i raden aktörer som presenteras under hösten och vintern. Exakt hur blandningen av restauranger, barer och andra koncept kommer se ut är än så länge hemligt, men fler nyheter kring de noga utvalda aktörerna presenteras löpande.

– Slakthushallarna med Hus 26 i spetsen kommer bli en helt unik plats. Alla samarbetspartners är verkligen noga handplockade och har gemensamt att de i Slakthusområdet ser möjligheten att förverkliga sina egna passionsprojekt. Och med alla de här starka driven och visionerna sida vid sida kommer helheten bli något vars motsvarighet inte finns någon annanstans i Stockholm eller i resten av Sverige. Det kommer vara aktörer med stor passion för sitt hantverk och som är de allra bästa inom sina respektive segment, vare sig det gäller fine dining, bistromat eller streetfood, drinkar, vin eller öl, säger Mattias Roussakoff, Leasing Manager Food & Beverage på Atrium Ljungberg.


Mattias Roussakoff från Atrium Ljungberg tillsammans med kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessman på plats i Hus 26 i Slakthusområdet. Foto: Peter Rutherhagen/ Atrium Ljungberg


Nacka, 2021-10-19
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4
Bild 5