Atrium Ljungberg skriver avtal med restaurang i... - Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg skriver avtal med restaurang i Bas Barkarby

Med ett år kvar till invigning har Atrium Ljungberg tecknat avtal med restaurang- och konferenskoncernen Eatery i Bas Barkarby i Järfälla. Redan idag reser sig byggnaden som ett riktmärke med sina fjorton våningar intill E18, fjärrtåg och den kommande tunnelbanestationen.

Mitt i Barkarbystaden, som är ett av Stockholms mest expansiva områden blir Bas Barkarby ett multifunktionellt kvarter för näringsliv, kultur, idrott och lärande med invigning i början av 2022. Och nu har restaurang- och konferenskoncernen Eatery skrivit avtal på nära 1500 kvadratmeter.

– Vi är fantastiskt glada att Eatery blir en del av Bas Barkarby, de kommer att serva huset med allt från frukostkaffe till affärsmiddag och kreativa konferenser, säger Catarina Sjömark som är affärsutvecklare på Atrium Ljungberg. Eatery finns på flera av våra andra platser och vårt samarbete går mer än tio år tillbaka i tiden.

Eatery är en snabbt växande restaurang- och konferenskedja som idag finns på åtta ställen i Stockholmsområdet. Varje dag serveras 2000 gäster i egna lokaler och Eatery har även tio produktionskök där det dagligen lagas 20 000 portioner. I Bas Barkarby rymmer lokalerna en restaurang som planeras vara öppen sju dagar i veckan, och som även kan bokas för evenemang. Gymnasieskolans elever serveras i en separat elevrestaurang.

– Vi är otroligt glada och stolta över etableringen i Bas Barkarby. Eatery blir navet för service, med frukost, lunch, fika och middag samtidigt som vi kommer att erbjuda lokaler för konferens och event, säger Christin Huber, vice vd på Eatery. Vi vill åstadkomma en levande plats där man samlas, umgås och har möjlighet till god mat och dryck i en trevlig miljö.

Hyresavtalet med Eatery är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda. Bas Barkarby är miljöcertifierat enligt Breeam, nivå very good. Bas Barkarbys 30 000 kvadratmeter rymmer lokaler för kontor, vård och utbildning, samt bibliotek och multihall.


Foajé med restaurangentré. Visionsbild: White arkitekter

Nacka, 2021-01-27
Atrium Ljungberg AB (publ)

För mer information kontakta:

Pressmeddelandet Bas Eatery

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2