Atrium Ljungberg tecknar avtal med Kry i... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Atrium Ljungberg tecknar avtal med Kry i Hagastaden

Kry fortsätter att expandera med fysiska vårdcentraler och har tecknat hyresavtal med Atrium Ljungberg i Hagastaden. Den nya vårdcentralen blir den första i det växande området och väntas öppna senare under året i ikoniska Mineralvattenfabriken.

Sedan starten 2015 har Kry utvecklats till att idag vara Europas ledande digitala vårdgivare. Kry driver även 20 vårdcentraler i sex olika regioner och är den fjärde största privata primärvårdgivaren i Sverige. Under året öppnar Kry även i Hagastaden och kommer bedriva både vårdcentral och barnavårdscentral.

Vi på Kry vill erbjuda en mer tillgänglig och bra vård för våra patienter, oavsett om det kräver en digital eller en fysisk vårdkontakt. Hagastaden är ett område som växer snabbt med både bostäder och kontor och för många av de som bor och arbetar där kommer det vara viktigt att ha närhet till vård. Därför är vi glada att kunna öppna Hagastadens första vårdcentral och det i Atrium Ljungbergs moderna lokaler, där trygg och kompetent personal kommer vara redo att hjälpa våra patienter, säger Nadine Gerson Flam, Regionchef för Stockholm på Kry.

Den nya vårdcentralen kommer att ligga i den före detta Mineralvattenfabriken på Hälsingegatan, där Vasastan möter Hagastaden. Mineralvattenfabriken byggdes på 1930-talet och var hem för Apotekarnes produktion fram till 1972. Idag är fabriken ombyggd till en modern kontorsfastighet med industriell karaktär.

– Vi ser verkligen fram emot att hälsa Kry välkomna till Hagastaden. Med en vårdcentral i området adderas ytterligare en pusselbit i utvecklingen av den nya stadsdelen. Det är otroligt kul att få vara med och utveckla Hagastaden med en mix av både arbetsplatser, bostäder och andra verksamheter och där gamla historiska byggnader möter ny spännande arkitektur, säger Robin Petersson, fastighetschef på Atrium Ljungberg i Hagastaden.

Atrium Ljungberg har funnits i Hagastaden i närmare 25 år och är en av de största fastighetsägarna i området. Rakt ovanpå E4:an byggs också Life City, en mötesplats för alla verksamma inom life science. Därutöver har Atrium Ljungberg flera markanvisningar i Hagastaden för både kontor och bostäder.

Hyresavtalet med Kry är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Nacka, 2021-04-28
Atrium Ljungberg AB (publ)

 

Mineralvattenfabriken i Hagastaden Foto: Atrium Ljungberg

Pressmeddelande Atrium Ljungberg tecknar avtal med Kry i Hagastaden

Ladda ner bild