Historisk villa får nytt liv med mat, dryck och... - Atrium Ljungberg

Historisk villa får nytt liv med mat, dryck och mysigt trädgårdshäng - mitt i Sickla

Till våren öppnas dörrarna till den historiska gamla trävillan Fannyudde i Sickla. Med trädgårdscafé, mat, dryck och rum för möten fylls villan med nytt liv. Huset ligger mitt i den lummiga parken i anslutning till Sicklastråket, som knyter ihop Sickla med Hammarby sjöstad. Idén om att bevara och tillgängliggöra en del av Sicklas historia, är en viktig del i Atrium Ljungbergs utveckling av stadsdelen.

Bakom den nya verksamheten står grundaren Karin Sundqvist, som sedan tidigare även driver det framgångsrika Kanaans Trädgårdscafé i Bromma. I villa Fannyudde kommer det att erbjudas ett hemtrevligt trädgårdshäng med både frukost, fika, luncher och middagar. Känslan av att sitta hemma i någons trädgård, mitt i en urban stadsdel, skapar en unik och spännande kontrast.

– Fannyudde bär på en historia som jag vill förvalta och bära vidare. Anders Richard Westerdahl, som lät bygga huset 1877 till sin fru Fanny, var bagarmästare med fokus på att leverera kvalité - det tänker vi också göra, säger Karin Sundqvist som kommer att driva den nya verksamheten i huset. Min vision är att skapa en genuin och vacker mötesplats, en destination och ett andra vardagsrum med en fredagsstimmig bar och härlig trädgård att sitta i. Jag vill leverera en upplevelse av välgjort, både i det du äter och dricker och i miljön du sitter i.

Trädgården kommer att färdigställas under våren och ambitionen är att återskapa den ursprungliga villaträdgården, med växtlighet och mindre odlingar som skapar en härlig grönska mitt i Sickla. Här kan förbipasserande avnjuta såväl hälsosamma frukostar som eftermiddagsfika med ett stort urval av kakor och sötsaker. Till lunch dukas Fannys gröna plockbord upp med inspiration från växtriket och kvällstid serveras familjära middagar med en lekfull och smakrik meny med smaker från hela världen. En trappa upp i huset finns bokningsbara rum för privata sällskap och möten. Med kakelugnar och historiska inredningsdetaljer är tanken att det ska kännas som att man sitter hemma i någons matsal.

– Det kommer att bli en magisk stämning i detta oerhört vackra hus. Vi vill skapa en familjär stämning som får folk att känna sig som hemma. Konceptet kommer att vara väldigt levande och nyskapande med ett hållbart tänkande, säger kökschefen André Wessman, tidigare från bland annat Fredsgatan 12 och Operakällaren.

Fannyudde ligger precis vid Sicklastråket, med närhet till både boende på Nobelberget och alla de som arbetar i Sickla. Stråket binder samman Sickla med Hammarby sjöstad och nyligen öppnade här även ett kafferosteri i den gamla Formalinfabriken.

– Vi är jätteglada att villa Fannyudde med sin härliga trädgård nu fylls med nytt liv och öppnas upp för allmänheten. Att ta vara på det historiska arvet är viktigt för oss när vi utvecklar Sickla.

Precis såsom Dieselverkstaden har blivit bibliotek och kulturhus, den gamla Panncentralen förskola och att den tidigare Tapetfabriken snart blir hotell. Sickla kommer att fortsätta att växa med både bostäder och arbetsplatser och vi jobbar varje dag för att skapa platser där människor verkligen trivs och mår bra, säger Håkan Hyllengren, affärsutvecklingschef för Sickla på Atrium Ljungberg.

Nacka, 2021-03-11
Atrium Ljungberg AB (publ)


Till våren öppnas dörrarna till den historiska gamla trävillan Fannyudde i Sickla, med trädgårdscafé, mat, dryck och mötesrum för privata sällskap.

Pressmeddelande Historisk villa i Sickla får nytt liv

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2