Inomhuscenter för fotboll öppnar i Sickla - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Inomhuscenter för fotboll öppnar i Sickla

I april får Sickla ett inomhuscenter för fotboll. Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Skills Academy Football Center som erbjuder aktiviteter för fotbollsälskare i alla åldrar. Skills Academy kommer även att bedriva aktivitetsfritids, i syfte att inspirera barn till ett liv i rörelse. Med etableringen stärks Sicklas utbud av sport- och fritidsaktiviteter ytterligare. Sedan tidigare finns bland annat Klätterverket, Sickla Padel, Sickla Indoor Golf och ett flertal gym etablerade i området.

Skills Academy Football Center är en destination för alla fotbollsentusiaster oavsett kön, ålder och individuell nivå. I april slår de upp sina dörrar i Sickla på en yta om cirka 1000 kvadratmeter. Skills Academy erbjuder allt från individuell teknikträning i matchlika situationer, fysisk funktionell träning, lagträningar, läger och fotbollskalas.

Dessutom kommer Skills Academy att bedriva fritidsverksamhet, med syfte att skapa förutsättningar för barn att få ett liv i rörelse.  Verksamheten är auktoriserad av Nacka kommun som pedagogisk barnomsorg för barn i årskurs F-6. Skills Academy välkomnar barn redan under våren 2021 och finns som valbart alternativ i Nacka kommuns e-tjänst.

– Vi är väldigt glada att äntligen kunna öppna i Sickla. Det finns ett mycket stort fotbollsintresse i Nacka med omnejd och vi hoppas att vi kan vara ett bra komplement till alla fina klubbar och en bra partner till alla fotbollsspelare runt omkring. Skills Academy är till för såväl nybörjare som proffs. Genom vår patenterade träningsmodell TOCA training kan vi erbjuda 500 kvalitativa boll-touch på 50 minuter, vilket motsvarar cirka tio vanliga träningspass. Träningspassen hålls alltid av en av våra utbildade instruktörer, säger landslagsveteranen med 148 landskamper, Anders Svensson, delägare och rektor på Skills Academy. Vi brinner för fotboll och att barn och ungdomar ska röra på sig och ha roligt samtidigt. Därför är vi också extra stolta över att öppna Sveriges första aktivitetsfritids i Sickla, avslutar han.

– Vi är jätteglada att Skills Academy Football Center väljer att etablera sig i Sickla. Att kunna erbjuda möjlighet till hälsofrämjande aktiviteter, inte minst för barn, är något vi tycker är viktigt, säger René Stephansen, fastighetschef för Sickla på Atrium Ljungberg. Etableringar av detta slag är helt i linje med hur vi utvecklar Sickla, där upplevelser och möjlighet till en aktiv livsstil ligger vägg i vägg med arbetsplatser, bostäder, kultur, service och handel.

Nacka, 2021-02-16
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bild