Stort intresse för att bo på Nobelberget - andr... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Stort intresse för att bo på Nobelberget - andra kvarteret slutsålt

Efterfrågan på bostäder på Nobelberget i Sickla har varit stor och det andra bostadskvarteret, med 56 lägenheter, är nu slutsålt. Bostäderna beräknas vara klara för inflyttning hösten 2022. Nästa kvarter säljstartas i höst och totalt planeras för cirka 500 bostäder på Nobelberget.

På Nobelberget i Sickla skapas ett levande område med bostäder, kreativa verksamheter, park, förskola och nya mötesplatser.

Bostäderna på Nobelberget är mycket eftertraktade och vi kan nu meddela att alla lägenheter i kvarter 2 är sålda. Inflyttning sker hösten 2022. Under hösten 2020 flyttade bostadsköparna i kvarter 1 in på Nobelberget, så området är redan fullt av liv och rörelse. Det ska bli roligt att få ännu ett kvarter på plats, säger Ulrica Thelin, Försäljningsansvarig Bostad på Atrium Ljungberg.  

I utvecklingen av Nobelberget har några av de ursprungliga industribyggnaderna bevarats och fått en ny roll i området. Bland annat har den tidigare Formalinfabriken omvandlats till kreativa kontor, med ett kafferosteri och restaurang i entréplan. Den historiska Panncentralen är nu en förskola i lekfull miljö. Genom området löper ett promenad- och cykelstråk, Sicklastråket, som binder ihop Sickla och Hammarby Sjöstad. Längst stråket finns uteserveringar, en park, soltrappa och inspirerande miljöer för både barn och vuxna.

- Genom variation skapar vi levande stadsdelar. Vi blandar bostäder med restauranger, butiker, kontor och caféer. För oss är livet mellan husen minst lika viktigt som livet innanför tröskeln. På Nobelberget adderar vi promenadstråk, park och uteserveringar, helt enkelt platser att mötas på och inspireras av. Det är en central del för att skapa en attraktiv plats där alla vill leva, säger Linda Wiman, Affärsutvecklingschef Bostad på Atrium Ljungberg.

 

Nacka, 2021-09-01

Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bild