Atrium Ljungberg hyr ut till Fintech-enhörning ... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Atrium Ljungberg hyr ut till Fintech-enhörning på Drottninggatan

Det internationella betallösningsföretaget Pleo flyttar i sommar sitt svenska kontor till Atrium Ljungbergs fastighet på Drottninggatan i centrala Stockholm. Företaget är inne i en expansiv fas och räknar med att utöka personalstyrkan i Stockholm, från 20 till 100 personer kommande år.

Pleo erbjuder en helhetslösning för hantering av företags utgifter. I lösningen ingår smarta betalkort och en app som automatiserar utgiftsrapporter och eliminerar behovet av manuell utgiftshantering. Över 20 000 företag i sex länder använder idag Pleos lösningar.

Företaget grundades i Köpenhamn år 2015 och blev förra året Skandinaviens yngsta enhörning, värderat till 4,7 miljarder dollar. Teamet består av över 570 anställda baserade i Köpenhamn, Stockholm, Berlin, Madrid och London.

Vi planerar att öka personalstyrkan kraftigt under 2022 och härliga lokaler i ett perfekt läge kommer att underlätta processen, säger Sebastian Klintberg, Country Manager Sweden på Pleo.

Fastigheten Skotten 6 i korsningen Drottninggatan-Kungsgatan ligger mitt i innerstadens puls med oslagbara kommunikationer och ett av stadens bästa utbud av mat, kultur och shopping. Byggnaden har en stark historisk förankring i Stockholm och var länge känt som ”Bohagshuset”, en del av det gamla PUB-varuhuset. Idag består huset av attraktiva kontorslokaler i sex plan med butiker i bottenvåningarna.

Vi är riktigt glada att få bidra till Pleos framgångsresa och ser fram emot att få följa deras utveckling på nära håll, säger Catarina Lennartsson, Leasing Manager Atrium Ljungberg.

Pleo får tillträde till de 1 250 kvadratmeter stora lokalerna i början av juli. Hyresavtalet med Pleo är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.


Nacka 2022-03-03
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bild