E-sportcentret Play'r öppnar på Mobilia - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

E-sportcentret Play'r öppnar på Mobilia

Play'r är ett center för e-sport med 200 datorer och plats för stora event inom gaming, som öppnar på Mobilia i augusti. Med stor erfarenhet från internationellt tävlande är målet att utveckla e-sporten i Malmö.

E-sportcentret Play'r omfattar nära 1200 kvadratmeter och öppnar på Mobilia i augusti. I de dygnet-runt-öppna lokalerna, kommer det att finnas 200 datorer för spel, en arena för stora tävlingar och exklusiva VIP-rum. Grundarna har erfarenhet från stora e-sportturneringar både i Sverige och Europa.

– Ambitionen är att skapa det bästa e-sportcentret i Europa, säger Walid Faour, grundare och CEO på Play'r. På Mobilia har jag förutsättningarna med lokalen, tillgängligheten och drivna medarbetare. 

Under de senaste åren har Mobila utvecklats från köpcentrum till en attraktiv stadsmiljö där handel och kontor möter boende och kultur. Numer finns 335 lägenheter, barnkulturhuset Funnys Äventyr och Nordisk Film Bio i kvarteret. Vård- och hälsosatsningen c/o Mobilia har redan flera verksamheter och planer finns på ett kontorshus.

– Öppningen av Play’r är ett viktigt steg i utvecklingen av Mobilia, säger Anders Murmark, fastighetschef Atrium Ljungberg. Tillsammans med våra andra kultursatsningar, restauranger och boende gör det platsen levande en större del av dygnet.

Hyresavtalet med Play’r är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.


Nacka, 2022-06-16
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande Atrium Ljungberg 220608_E-sportcenter till Mobilia

Ladda ner bild