Ett av världens största skomärken öppnar i... - Atrium Ljungberg

Ett av världens största skomärken öppnar i Gränbystaden

Skechers som är världens tredje största skomärke, öppnar i Gränbystaden galleria i slutet av maj. Det är den femte nyetableringen i Gränbystaden det senaste halvåret.

Amerikanska Skechers har gjort sig kända för att tillverka bekväma och snygga sneakers. Efter flera år av ökande försäljning och en ambition om ytterligare expansion i Sverige för att komma närmare konsumenterna, väljer de att satsa på en egen butik i Gränbystadens galleria.

– Uppsala är en spännande stad och vi lockas av Gränbystadens stora besöksflöde. Vi ser fram emot att presentera våra kollektioner inom skor, kläder, strumpor, väskor och skovårdsprodukter, säger Peter Jörgensen, vd för den nordiska distributören Sports Connection.

Gränbystaden fortsätter att utvecklas från köpcentrum till stad med en blandning av handel, kontor, bostäder, kultur och hälsa. Byggandet av bostadsrättshusen ut mot Gränbyparken är i full gång och ett detaljplanearbete för att kunna utveckla ett mobilitetshus med parkering, två kontorsbyggnader och ytterligare bostäder har inletts. Det senaste året har New Yorker, Pong, Jureskog och Saanso öppnat i Gränbystaden.

– Jättekul med butiker som är unika i Uppsala. Skechers etablering i Gränbystaden är ytterligare ett tecken på den framtidstro som finns här, säger Thomas Levander, Fastighetschef på Atrium Ljungberg.

Hyresavtalet med Skechers är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Fakta om Skechers

- Skechers är ett av världens största skomärken med cirka 200 miljoner sålda par under 2021.

- Skechers Gränbystaden drivs av det danska företaget Sports Connection som är exklusiv distributör i Norden. Det blir den trettonde butiken i Sverige och i Norden finns nu totalt 55 butiker.


Nacka, 2022-04-06
Atrium Ljungberg AB (publ)

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2