Friskis&Svettis öppnar i Bas Barkarby - Atrium Ljungberg

Friskis&Svettis öppnar i Bas Barkarby

Atrium Ljungberg har hyrt ut drygt 1000 kvadratmeter till expansiva Friskis&Svettis Järfälla. Gymmet är en viktig pusselbit i utvecklingen av Bas Barkarby till ett multifunktionellt kvarter och en ny mötesplats.

– Vi är superpeppade över att få skapa ett nytt Friskis på en ny plats i Järfälla, säger Sara Wretling som är föreningens verksamhetschef. Vi finns redan i Kallhäll och Jakobsberg och det är en fantastisk möjlighet att nu även nå Barkarby. Sammanhanget i Bas Barkarby, intill pendeltåg och kommande tunnelbanestationen är perfekt.

Bas Barkarby öppnade i januari mitt i Barkarbystaden som är ett av Stockholms mest expansiva områden, intill E18, fjärrtåg och den kommande tunnelbanestationen. Gymnasieskola, restaurang och flera kontor är redan i full gång och under våren öppnar biblioteket och Almakliniken. Bas Barkarby är ett multifunktionellt kvarter för näringsliv, kultur, lärande och hälsa.

– Ett Friskis&Svettis är en mycket viktig pusselbit i att göra Bas Barkarby till en mötesplats för hela Barkarbystaden, säger Nicole Rosvall, Leasing Manager på Atrium Ljungberg. Det blir ett bra tillskott både för de som arbetar i huset och alla som bor i området.

Under pandemin har Friskis&Svettis gjort en undersökning, ett Friskisindex, om hälsa som visar att de flesta stockholmarna har minskat sin vardagsmotion. Resultatet av undersökningen visar att rörelse, glädje och gemenskap hänger ihop, det vill säga att om du lever ett aktivt liv så känner du också mer glädje och gemenskap. Nu vill föreningen sprida rörelseglädjen i Barkarby. Friskis&Svettis Järfälla öppnar i februari 2023 och kommer att vara öppet från tidig morgon till sen kväll. Det blir ett fullt utrustat gym, salar för yoga, dans och styrkepass. Friskis&Svettis Järfälla är en ideell förening med 9000 medlemmar.

Hyresavtalet med Friskis&Svettis Järfälla är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Bas Barkarby har en total uthyrbar area om cirka 24 000 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om cirka 60 mkr exklusive tillägg. Efter genomförda uthyrningar uppgår fastighetens ekonomiska uthyrningsgrad till 83 procent.


Nacka 2022-02-28
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2