Sickla - en växande destination för träning och... - Atrium Ljungberg

Sickla - en växande destination för träning och hälsa

Atrium Ljungberg har tecknat avtal med ytterligare två aktörer inom träning och hälsa. I oktober öppnar Studio l'Echelon ett träningscenter för cyklister och senare i vår öppnar även Osteostrong som arbetar med förebyggande friskvård med skelettet i fokus. Etableringarna är en del av Atrium Ljungbergs satsningar på verksamheter inom aktiv livsstil i Sickla. 

Studio l'Echelon är ett komplett träningscenter för cyklister - allt från utomhuscyklister till spinningentusiaster. Idag finns en anläggning på Östermalm och i mars öppnas det andra träningscentret i Sickla. Centret kommer att utrustas med en toppmodern cykelsal, wattbaserade träningsklasser för såväl nybörjare som för erfarna, ett boutique-gym samt tillgång till personliga tränare.

– Vi ser verkligen fram emot att öppna i Sickla. Det är strategiskt rätt plats för oss då det finns en stor målgrupp med intresse för cykling i dessa delar av Stockholm. Närheten till både Nackareservatet och Hammarbybacken är en otrolig styrka, då många av våra medlemmar tränar inomhus för att kunna prestera utomhus. Vi kör även utomhusklasser på våren och sommaren, säger Selby Marshall, en av Studio l'Echelons tre grundare.

Grundarna av Studio l'Echelon som öppnar i Sickla i oktober. Foto: Tobias Björkgren

I april slår även Osteostrong upp sina dörrar i Sickla. Osteostrong driver idag 145 enheter världen över och är ett unikt koncept som jobbar med förebyggande träning och hälsa med skelettet i fokus. Genom en serie specialutvecklade träningsmaskiner bidrar träningsmetoden till ökad bentäthet och välbefinnande hos personer med benskörhet.

– Vi är jätteglada att både Studio l'Echelon och Ostestrong väljer att öppna i Sickla. De bli ett välkomnat tillskott till befintliga verksamheter inom träning och förebyggande hälsa. I hälsohuset Curanten finns en mängd olika aktörer inom området, och det är kul att se att det nu öppnar fler verksamheter i linje med detta, säger Robert Otterstål, Atrium Ljungbergs fastighetschef i Sickla.

Osteostrong öppnar i Sickla. Foto: Osteostrong

Sickla är idag en tydlig destination för både koncept och kunder med ett fokus på träning och hälsa. Här finns allt från klättergym, padelbanor och inomhusgolf till specialistkliniker, rehabgym och babysim. För den som vill röra sig i naturen ligger både Sickla sjö, Hammarbybacken och Nackareservatet runt knuten. Idag arbetar 8 000 personer i Sickla och fram till 2030 kommer de industrihistoriska kvarteren att växa med ytterligare 7 000 arbetsplatser och 1 500 bostäder.

Nacka, 2022-02-22
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2
Bild 3