Atrium Ljungberg förlänger med Ericsson på... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Atrium Ljungberg förlänger med Ericsson på Lindholmen i Göteborg

Atrium Ljungberg har förlängt hyresavtalet med Ericsson i Göteborg. Avtalet omfattar drygt 37 000 kvm på Lindholmen. Tillsammans ska bolagen utöka sitt arbete med hållbarhets- och energibesparingsfrågor.

Ericsson har varit hyresgäst hos Atrium Ljungberg sedan bolaget förvärvade fastigheten på Lindholmen 2017. I fastigheten, som totalt omfattar 37 000 kvm kontor och utvecklingsytor, arbetar idag 2 400 personer. Nu väljer Ericsson att förlänga hyresavtalet och blir därmed fortsatt en viktig del av Lindholmen de kommande fyra åren.

– Vi är väldigt glada över att Ericsson fortsatt väljer Lindholmen och Atrium Ljungberg som hyresvärd. Lindholmen spelar en viktig roll i Göteborg, inte minst för innovation och utveckling, där Ericsson är centrala med sin forsknings- och utvecklingsverksamhet, säger Jennie Kenani, fastighetschef Atrium Ljungberg Göteborg. Tillsammans kommer vi nu att arbeta än mer aktivt med hållbarhet- och energibesparingsfrågor vilket känns otroligt bra och viktigt, avslutar Jennie Kenani.

Lindholmen har utvecklats från ett gammalt varvsområde till Göteborgs mest kunskapsintensiva och expansiva område och är en viktig knutpunkt för den växande staden. Idag arbetar och studerar närmare 20 000 människor på platsen som numera är ett modernt kontorsområde och internationellt kunskapskluster där innovativa företag samspelar med forskare och studenter på Chalmers och Lindholmen Science Park.

Atrium Ljungberg äger tre fastigheter på Lindholmen som tillsammans omfattar 73 000 kvadratmeter uthyrbar area. Bland hyresgästerna återfinns förutom Ericsson även Volvo, IBM och AKQA.

Hyresavtalet med Ericsson är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Nacka, 2023-05-16
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bild