Atrium Ljungberg hyr ut till Solar Sverige i... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Atrium Ljungberg hyr ut till Solar Sverige i Hagastaden

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Solar Sverige som öppnar sin första innerstadsbutik centralt i Hagastaden. Avtalet omfattar ca 950 kvadratmeter i Mineralvattenfabriken, med en strategisk placering mitt i den snabbt växande stadsdelen. 

Solar är ett internationellt bolag med 2900 medarbetare i sex länder. Kärnverksamheten rör försäljning och service av produkter för installation, industri, ventilation och klimat- och energilösningar. I Sverige har Solar 650 anställda och 30 butiker. Butiken i Hagastaden blir den första som öppnar i Stockholms innerstad.

– Vi ser verkligen fram emot att öppna i Hagastaden. Äntligen är vi tillbaka innanför tullarna och läget är strategiskt helt rätt för oss. Hagastaden kommer de närmsta åren att fortsätta att utvecklas med byggandet av fler arbetsplatser, bostäder och tunnelbana. Med en butik här kommer vi nära många av våra kunder, säger Christian Weijdling, Head of Drive In på Solar Sverige AB.

Atrium Ljungberg är en av de största fastighetsutvecklarna i Hagastaden och har såväl ombyggda industribyggnader som moderna kontorshus i sitt bestånd. Granne med Mineralvattenfabriken ligger det så kallade PV-palatset som nu renoveras för att rymma moderna kontor med industrikänsla, klart för inflytt under 2025. Fram till 2030 planeras Hagastaden växa med 50 000 arbetsplatser och 6 000 nya bostäder och rakt genom stadsdelen planeras för ett av Stockholms största parkprojekt, som knyter ihop Hagastaden med Hagaparken.

– Vi är glada att hälsa Solar välkomna till Hagastaden. Det är en spännande plats där en helt ny stadsdel nu växer fram. Moderna hus tar plats vägg i vägg med våra industrihistoriska byggnader Mineralvattenfabriken, Industricentralen och inte minst PV-palatset, som just nu renoveras för att inrymma arbetsplatser med bibehållen industrikarakär, säger Alexander Yü, Leasing Manager på Atrium Ljungberg.

Hyresavtalet med Solar Sverige är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda. New Property har varit rådgivare till Solar Sverige i processen.

Nacka, 2023-05-31

Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande 230531

Ladda ner bild