Atrium Ljungberg tecknar hyresavtal med MTR... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Atrium Ljungberg tecknar hyresavtal med MTR Nordic i Kista

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med MTR Nordic i kvarteret Nod i Kista. Avtalet omfattar närmare 1 300 kvadratmeter.

MTR Nordic har funnits på den svenska marknaden sedan 2009 och har idag drygt 6 000 anställda. Bolaget driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och trafikerar sedan 2015 järnvägssträckan Göteborg – Stockholm med snabbtåg. 2020 fick bolaget uppdrag att driva Mälartåg och att tillsammans med uppdragsgivaren Mälardalstrafik utveckla kollektivtrafiken i hela Mälardalen. Nu flyttar bolaget sin utbildningsverksamhet till Atrium Ljungbergs fastighet Nod i Kista. Lokalen, som omfattar närmare 1 300 kvm, ska inrymma MTRs utbildningsverksamhet.

Genom att samla flera av våra intern- och YH-utbildningar under ett och samma tak för att kunna dra nytta av kompetenserna från alla som är involverade i våra utbildningar, skapar vi ännu bättre förutsättningar för våra medarbetare, elever och utbildare. Och med Kista Nods starka anknytning till Stockholms universitet, skapar vi en ännu tydligare studentmiljö och rätt atmosfär för våra utbildningar, säger Peter Theorell, chef operativa utbildningar, MTR Pendeltågen.

I början av december 2023 flyttar även MTR Nordic sitt huvudkontor från DN Skrapan till Atrium Ljungbergs Mineralvattenfabriken i Hagastaden. Det nya kontoret omfattar drygt 2 500 kvm.

 –Vi är väldigt glada att MTR väljer att utöka sin verksamhet inom vårt bestånd. Kvarteret Nod i Kista är en dynamisk plats som ska bidra till att stärka innovationskraften och sänka trösklarna mellan forskning, utbildning och innovation samt företagande och entreprenörskap. Här har vi skapat mötesplatser och kontorslösningar utöver det vanliga, som tillsammans med goda kommunikationer och serviceutbud gör Nod till en unik plats i Kista, säger Catarina Lennartsson, Leasing Manager på Atrium Ljungberg.

Hyresavtalet är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Nacka 2023-06-21
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bild