Gränbystaden stärker utbudet inom mode,... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Gränbystaden stärker utbudet inom mode, heminredning och design

I veckan öppnar H&M upp i Gränbystaden efter en tids renovering och breddar även sortimentet med konceptet H&M HOME. Samtidigt slår Designtorget upp dörrarna till sin första butik i Uppsala.

Designtorget har idag sex butiker på attraktiva lägen i Stockholm, Göteborg och Malmö. Visionen är att skapa en destination där nya designers och formgivare lyfts fram. Bolaget som i år firar 30-årsjubileum växer och öppnar nu sin sjunde butik, i Uppsala.

Nu när vi expanderar tittar vi främst på lägen där vi ser långsiktig tillväxt och där vi redan är starka via vår e-handel. Uppsala är en stad som detta stämmer in på och vi tror mycket på Gränbystaden. Vi gillar också att lyfta fram lokala skapare i våra butiker, så vi välkomnar intresserade formgivare i området att höra av sig”, säger designtorgets vd Emma Klintbo Klingspor.

Samma dag slår även H&M upp dörrarna till sin nyrenoverade butik, som har utökats med 250 kvm för att erbjuda en mer innovativ, smidig och inspirerande shoppingupplevelse. Samtidigt adderas det populära heminredningskonceptet H&M HOME, ett designdrivet globalt inredningsvarumärke. I butiken kommer kunderna att kunna nyttja Budbee-skåp samt självscanningskassor.

– Vi ser fram emot att kunna ge våra kunder en ännu bättre och integrerad shoppingupplevelse på H&M i Gränbystaden. Vårt mål är att erbjuda kunderna en inspirerande butik där de kan utforska sin personliga stil med både H&M:s och H&M HOME:s sortiment och lösningar. Våra fysiska butiker är fortfarande mycket viktiga för oss och vi kommer fortsätta att investera i dem runt om i landet under de kommande åren, säger Therese Gunnarsson, Expansion Manager region North Europe på H&M.

Vi är jätteglada att med Designtorget och den nya H&M butiken med H&M HOME kunna stärka utbudet inom heminredning och design i Gränbystaden, säger Veronica Rudfelt, leasing manager på Atrium Ljungberg.

Gränbystaden och närliggande områden är den mest expansiva delen av Uppsala och beräknas inom några år vara helt integrerad med innerstaden. Här pågår utveckling av såväl bostäder som kontors-fastigheter, idrottsanläggningar och vård. Gränbystaden är en av Sveriges största handelsplatser med mer än 160 butiker, service och restauranger. Handelsplatsen omsätter drygt 3,5 mdkr och har cirka 10 miljoner besökare varje år.


Nacka 2023-10-26
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bild