Kemikalieinspektionen flyttar till Atrium... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Kemikalieinspektionen flyttar till Atrium Ljungbergs Chokladfabriken

Atrium Ljungberg har tecknat avtal om ca 4 000 kvadratmeter med Kemikalieinspektionen i den gamla Chokladfabriken i Sundbyberg. Myndigheten flyttar in i slutet av 2023 i skräddarsydda lokaler med hög hållbarhetsprofil, i direkt anslutning till ikoniska Marabouparken.

Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet som arbetar med att minska risken för att människor och miljö skadas av kemikalier. Myndigheten kontrollerar bland annat att företag följer reglerna för kemiska produkter, bekämpningsmedel och kemikalier i varor.

I syfte att skapa en modern arbetsplats, med stort fokus på hållbarhet och lokaler anpassade för ett aktivitetsbaserat arbetssätt, flyttar nu Kemikalieinspektionen sitt kontor till Chokladfabriken i Sundbyberg. Avtalet med Atrium Ljungberg omfattar ca 4 000 kvadratmeter med inflytt i slutet av 2023.

– Vi är jätteglada att hälsa Kemikalieinspektionen välkomna till Chokladfabriken. Att kunna möta deras högt ställda krav på lokaler, service och sammanhang är något vi är stolta över, säger Andreas Malmsäter, affärsområdeschef Leasing på Atrium Ljungberg.

Chokladfabriken ligger centralt i Sundbyberg med direkt anslutning till Marabouparken och Bällstaån. Byggnaden är ritad av arkitekten Ivar Tengbom och huserade under flera decennier Marabous chokladtillverkning. Den tidigare industrifastigheten är på- och utbyggd i flera etapper och rymmer idag moderna kontor med konferensanläggning, restaurang och gym i huset. 

– Vi ser verkligen fram emot att flytta in i Chokladfabriken. Vi får moderna och miljöcertifierade lokaler som skräddarsys för våra behov, dessutom i en byggnad med spännande historia. Vi är också glada över att fortsätta ha nära till all den service som finns i centrala Sundbyberg, säger Per Ängquist, generaldirektör för Kemikalieinspektionen.

Hyresavtalet är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Tenant & Partner har varit rådgivare till Kemikalieinspektionen i processen.

Nacka, 2023-01-02
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bild