Atrium Ljungberg hyr ut 10 000 kvadratmeter i... - Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg hyr ut 10 000 kvadratmeter i Hagastaden

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Ekobrottsmyndigheten som flyttar till PV-palatset i Hagastaden. Avtalet omfattar totalt 10 000 kvadratmeter. Det industrihistoriska PV-palatset genomgår just nu en omfattande renovering och myndigheten planerar att flytta in i slutet av 2025.

Ekobrottsmyndigheten är en svensk myndighet som bekämpar och förebygger ekonomisk brottslighet. Idag har myndigheten kontor på Kungsholmen och i december 2025 går flytten av huvudkontoret och verksamheten i Stockholm till Atrium Ljungbergs fastighet PV-palatset i Hagastaden. Hyresavtalet omfattar totalt 10 000 kvadratmeter, varav cirka 8 200 kvadratmeter avser kontor. Resterande 1800 kvadratmeter avser övriga ytor och garage.

PV-palatset renoveras för att inrymma moderna kontor med bibehållen industrikaraktär. Den totala renoveringen planeras vara klar i slutet av 2025. Totalt omfattar fastigheten 10 600 kvadratmeter kontor. Uthyrningen till Ekobrottsmyndigheten innebär att den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till 80%.

– Vi är glada att välkomna Ekobrottsmyndigheten till Hagastaden. Ekobrottsmyndigheten har haft högt ställda krav på sin framtida etablering och vi är mycket glada att PV-palatset matchar deras krav och val av framtida arbetssätt. I Hagastaden finns en unik mix av bolag och Ekobrottsmyndigheten ansluter till en bred skara som redan har sett fördelarna med att etablera sig här. Idag finns många andra myndigheter och kommersiella bolag i området, säger Andreas Malmsäter, Large Account Manager på Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungberg är en av de största fastighetsutvecklarna i Hagastaden och har såväl ombyggda industribyggnader som moderna kontorshus i sitt bestånd. Fram till 2030 planeras Hagastaden växa med 50 000 arbetsplatser och 6 000 nya bostäder och rakt genom stadsdelen planeras för ett av stadens största parkprojekt, som knyter ihop Hagastaden med Hagaparken.

Hyresavtalet med Ekobrottsmyndigheten är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

PV-palatset har en total uthyrbar area om cirka 10 600 kvadratmeter LOA, med ett årligt hyresvärde om cirka 52 mkr exklusive tillägg. Efter genomförd uthyrning uppgår fastighetens ekonomiska uthyrningsgrad till 80 procent. Den totala investeringen för ombyggnaden av fastigheten uppgår till 479 Mkr.

Pressmeddelande

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2