Lindholmen utvecklas till levande stadsdel - Atrium Ljungberg

Lindholmen - Expansivt område i strategiskt läge.

Lindholmen har utvecklats från ett gammalt varvsområde till Göteborgs mest kunskapsintensiva och expansiva område och är en viktig knutpunkt för den växande staden.

Lindholmen är en expansiv del av Älvstaden som består av centrala Göteborg på bägge sidor av älven. Vision Älvstaden är projektet som arbetar med att knyta samman staden över älven genom att skapa nya hållbara stadsmiljöer och mötesplatser där fotgängare, cyklister och bilister enkelt ska kunna ta sig över älven från stadskärnan.

Lindholmen people

Mångfald i stadsrummet.

Lindholmen är ett stort område som är mitt uppe i en omvandling till en levande och attraktiv innerstad. Det gamla varvsområdet är idag ett modernt kontorsområde och internationellt kunskapskluster där utvecklingsintensiva teknik- och mediaföretag trängs med forskare och studenter på Lindholmen Science park och Chalmers. Under varvsepokens glansdagar var det som mest ett par tusen personer som jobbade här. Idag är det närmare 20 000 människor som arbetar eller studerar på Lindholmen. Arbetet med att göra området mer stadslikt genom att bygga bostäder, service, fler verksamhetslokaler och Göteborgs första riktiga skyskrapa pågår. Planen är att 30 000 människor ska jobba och bo här. Området ska inte bara vara ett eldorado för företag, utan en fullvärdig stadsdel med liv och puls även efter kontorstid. Redan idag finns närservice, träningsanläggningar och ett stort utbud av restauranger. Mellan Chalmers och Lindholmen via Götaplatsen och Nordstan går helt utsläppsfria elbussar.

Lindholmen konferens

Fastigheterna på Lindholmen.

Atrium Ljungberg äger tre fastigheter på Lindholmen: M2:an, Tornen, Citadellet och Lindholmen 30:1 som tillsammans omfattar 73 000 kvadratmeter uthyrbar area. Byggnaderna innehåller moderna och flexibla kontorslokaler som med sina spännande detaljer från varvstiden andas själ och historia. Vi har främst företag inom teknik- och energiområdet som hyresgäster. Några av dem är Volvo, IBM, Valmet, Sykes, Esab och AKQA. En av fastigheterna är belägen precis vid vattnet på Lindholmen med Ericsson som hyresgäst. För oss är det viktigt att vara en närvarande hyresvärd och därför har vi ett lokalkontor på Lindholmen.

Vår ansökan om planbesked för ett om- och tillbyggnadsprojekt av fastigheten Tornen har godkänts och detaljplanearbetet startade under 2022. Planen är att riva en del av befintlig bebyggelse och ersätta den med en högre byggnad om cirka 20 våningar för kontor, med service och annan kommersiell verksamhet i bottenvåningarna.

I mars 2021 tecknade vi avtal om två ytterligare förvärv, M1:an och Centralstationen som är en del av fastigheten Lundbyvassen 4:6. Tillsammans omfattar byggnaderna 22 000 kvadratmeter och vi tillträder byggnaderna i början av 2024 efter att en ny detaljplan vinner laga kraft. Vi har också nyligen förvärvat samtliga verksamhetslokaler i HSB:s bostadskvarter Blanka längs Götaverksgatan. Genom förvärven flyttar Atrium Ljungberg fram positionerna som aktiv stadsutvecklare på Lindholmen.

m1an

Vi kommer att fortsätta utveckla fastigheterna på Lindholmen och tillföra verksamheter inom kultur och lärande, något vi har stor erfarenhet av genom tidigare framgångsrika stadsutvecklingsprojekt i Stockholm, Uppsala och Malmö. Eftersom vår styrka är att skapa dynamiska helhetsmiljöer där människor vill vara och där olika verksamheter ligger vägg i vägg, kommer vi att fortsätta vårt arbete med stadsutveckling och hållbarhet i Göteborg och växa inom både kontor, handel och bostäder.

Läs mer om vårt fastighetsbestånd här

Dekorativ bild

Kommunikation

Centralen 14 min

Kunskapsnod

Science Park

Naturläge

Närhet till vatten

Lediga lokaler på Lindholmen.

Lindholmsallén 10 | 1750 Kvm
Kontor
Inspiration kontor

Lindholmsallén 10, 1750 kvm

Flexibel lokal högst upp i fastigheten med egen terrass, fantastisk utsikt och nära till bra kommunikationer.

Götaverksgatan 2 | 344 Kvm
Kontor
Inspiration kontor

Götaverksgatan 2, 344 kvm

Fantastiska fönsterpartier med industricharm och en väldisponerad kontorsyta med en mix av rum och öppna ytor. Centralt läge på Lindholmen.

kontakt

Nyfiken på Göteborg? Kontakta oss!

Andreas Lundberg
Affärsutvecklingschef
Kontakta mig