Lindholmen

Lindholmen har utvecklats från ett gammalt varvsområde till Göteborgs mest kunskapsintensiva och expansiva område och är en viktig knutpunkt för den växande staden.
Lindholmen har utvecklats från ett gammalt varvsområde till Göteborgs mest kunskapsintensiva och expansiva område och är en viktig knutpunkt för den växande staden.
Vision

Expansivt område i strategiskt läge

Lindholmen är en expansiv del av Älvstaden som består av centrala Göteborg på bägge sidor av älven. Vision Älvstaden är projektet som arbetar med att knyta samman staden över älven genom att skapa nya hållbara stadsmiljöer och mötesplatser där fotgängare, cyklister och bilister enkelt ska kunna ta sig över älven från stadskärnan.

Lindholmen people

Mångfald i stadsrummet

Lindholmen är ett stort område som är mitt uppe i en omvandling till en levande och attraktiv innerstad. Det gamla varvsområdet är idag ett modernt kontorsområde och internationellt kunskapskluster där utvecklingsintensiva teknik- och mediaföretag trängs med forskare och studenter på Lindholmen Science park och Chalmers. Under varvsepokens glansdagar var det som mest ett par tusen personer som jobbade här. Idag är det närmare 20 000 människor som arbetar eller studerar på Lindholmen. Arbetet med att göra området mer stadslikt genom att bygga bostäder, service, fler verksamhetslokaler och Göteborgs första riktiga skyskrapa pågår. Planen är att 30 000 människor ska jobba och bo här. Området ska inte bara vara ett eldorado för företag, utan en fullvärdig stadsdel med liv och puls även efter kontorstid. Redan idag finns närservice, träningsanläggningar och ett stort utbud av restauranger. Mellan Chalmers och Lindholmen via Götaplatsen och Nordstan går helt utsläppsfria elbussar.

Lindholmen konferens

Fastigheterna på Lindholmen

Atrium Ljungberg äger tre fastigheter på Lindholmen: M2:an, Tornen, Citadellet och Lindholmen 30:1 som tillsammans omfattar 73 000 kvadratmeter uthyrbar area. Byggnaderna innehåller moderna och flexibla kontorslokaler som med sina spännande detaljer från varvstiden andas själ och historia. Vi har främst företag inom teknik- och energiområdet som hyresgäster. Några av dem är Volvo, IBM, Valmet, Sykes, Esab och AKQA. En av fastigheterna är belägen precis vid vattnet på Lindholmen med Ericsson som hyresgäst. För oss är det viktigt att vara en närvarande hyresvärd och därför har vi ett lokalkontor på Lindholmen.

I mars 2021 tecknade vi avtal om två ytterligare förvärv, M1:an och Centralstationen som är en del av fastigheten Lundbyvassen 4:6. Tillsammans omfattar byggnaderna 22 000 kvadratmeter och vi tillträder byggnaderna i början av 2024 efter att en ny detaljplan vinner laga kraft. Vi har också nyligen förvärvat samtliga verksamhetslokaler i HSB:s bostadskvarter Blanka längs Götaverksgatan. Genom förvärven flyttar Atrium Ljungberg fram positionerna som aktiv stadsutvecklare på Lindholmen.

m1an

Vi kommer att fortsätta utveckla fastigheterna på Lindholmen och tillföra verksamheter inom kultur och lärande, något vi har stor erfarenhet av genom tidigare framgångsrika stadsutvecklingsprojekt i Stockholm, Uppsala och Malmö. Eftersom vår styrka är att skapa dynamiska helhetsmiljöer där människor vill vara och där olika verksamheter ligger vägg i vägg, kommer vi att fortsätta vårt arbete med stadsutveckling och hållbarhet i Göteborg och växa inom både kontor, handel och bostäder.

Dekorativ bild
Kommunikation
Centralen 14 min
Kunskapsnod
Science Park
Naturläge
Närhet till vatten
kontakt