Bostäder på Nobelberget i Sickla - Atrium Ljungberg

Nobelberget - Bostadsrätter

En bra idé kan förflytta berg

Vill du bo på världens mest idérika berg? Ställ dig i kö till en av bostäderna nu på nobelberget.se

Just nu pågår försäljning av kvarter 8 på Nobelberget. Samtliga lägenheter i kvarter 1 och 2 är sålda.

På Nobelberget är inget skrivet i sten. Vi har byggt vårt berg av bra idéer redan från början. Och varje ny idé formar oss över tid.

Det är hållbara idéer om hur vi kan leva vårt liv utan att snylta på naturens resurser. Som att odla, anordna ekologisk marknad, erbjuda bil- och cykelpool, laddplats för elcykel, samt utlåning av lådcyklar eller bygga återbruksrum där någons skräp blir någon annans fynd. 

Det är framåtblickande idéer om hur människor vill bo, idag och imorgon. En bostad på Nobelberget kan vara som man förväntar sig. Din, bara din. Men i kvarteret erbjuder vi också gemensamma ytor där vi suddar ut gränserna mellan ditt och mitt och istället skapar ett vårt.

En mötesplats för medskapande

Vi utvecklar täta och urbana kvarter med stor flexibilitet. Den karaktärsfulla tegelbyggnaden Formalinfabriken bevaras och blir en mötesplats för medskapande, där oväntade samarbeten uppstår och nya tankar väcks. Formalinfabriken är i ständig förändring med rum för nya innovationer att prova sina vingar. I husens entrévåningar har vi skapat en mötesplats för olika aktiviteter, här hittar du bland annat Nobelbergets egna kafferosteri. 

Kvarter 1 - stilren, uttrycksfull och beständig

Första bostadskvarteret består av fyra trapphus kring en gemensam parkliknande innergård. Arkitekturen med tegel och betong har hämtat inspiration från områdets industriella historia, men med ett eget uttryck.Bostäderna har generös takhöjd och egen balkong, terrass eller privat uteplats mot gården. Nästan alla lägenheter är unika i sitt slag med egna kvaliteter. Inredningen är stilren, uttrycksfull och beständig med fokus på funktionalitet. Standarden är hög och materialvalen gedigna.

Kvarter 2 - Urbant, industriellt och inbjudande

Så kan man beskriva personligheten för vårt andra kvarter på Nobelberget. Och det avspeglar sig även i hur vi inreder våra lägenheter.

Här bygger vi ettor till femmor med öppna planlösningar och karaktärsfulla materialval. Nytt för kvarter 2 är kompislägenheterna, 43,5 kvadrat stora lägenheter med två lika stora sovrum. För vänner som vill dela kvadrat med varandra. Men det går förstås lika bra att flytta ihop med brorsan, mamma, katterna, kusinen eller tonårsdottern varannan vecka. Bo med vem du vill, hur du vill.

Utmärkande för kvarter 2 är den härliga soltrappan som binder samman kvarterets gröna gård med gatan på ett levande och lekfullt sätt. Soltrappan blir kvarterets självklara mötesplats.

Kvarter 8 bjuder upp och bjuder in

Kvarter 8 får en karaktärsfull gestaltning med fasader i skiffer, härliga gemensamma terrasser mellan husen och högt läge med fantastiska vyer åt flera håll. Mellan husen skapar vi ett livfullt torg med gemytlig och spontan atmosfär. En plats för loppisar, livespelningar och kvartersfester med långbord.

Här kan du hitta ditt framtida hem bland allt från kvadratsmarta 1:or till charmiga vindsvåningar. Bostäderna har högt i tak, väl tilltagna sociala ytor och många lägenheter har dubbla balkonger. Inredningen går i naturnära nyanser. Det är stilrent och sobert – men med kontraster som bryter av och ger karaktär.

Läs mer om kvarteren på nobelberget.se

Världens mest idérika berg

Vi är inget Himalaya. Inget Kebnekaise. Handen på hjärtat toppar vi inte ens Hammarbybacken. Men vi har ändå bestämt oss för att Nobelberget i Sickla ska överträffa alla andra i nytänkande, ansvarstagande och innovation. Vi ska bli världens mest idérika berg. Och varje bra idé ska förflytta oss ett steg närmare framtiden.

Antal

500

Typ

Bostadsrätter

första säljstart

2018

första byggstart

2019

första inflytt

Planerad 2020

Läs mer
Dekorativ bild

Världens mest idérika berg.

Nobelberget är en banbrytande stadsdel i Sickla, utvecklad av oss på Atrium Ljungberg. Men inte bara. Bakom varje byggsten och innovativ idé står även en lång rad kreatörer, entreprenörer, visionärer, nytänkare, doers och eldsjälar. Det är så vi lyckas skapa framtidens stad. Tillsammans.

Läs mer