Atrium Ljungberg är partner till Wall Street Nacka - Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg är huvudpartner till muralmålningsfestivalen Wall Street Nacka

Den 1-15 september arrangeras Wall Street Nacka, en internationell muralmålningsfestival som bjuder in konstnärer och kreatörer från hela världen att delta i förvandlingen av det offentliga rummet och skapa ett gigantiskt utomhusgalleri. Totalt kommer drygt 20 verk att uppföras över hela Nacka. Atrium Ljungberg deltar i festivalen genom att upplåta en yta till konstnärerna Holem och Idamaria. Konstnärerna kommer att ta sig an en bro i Sickla Köpkvarter.

- Kultur och konst är en viktig del i utvecklingen av intressanta stadsmiljöer och vi tror starkt på idén att låta kulturen breda ut sig och ta plats. Med konsten skapas möten och människor förenas. Med Wall Street Nacka hoppas vi att fler människor får upp ögonen för hur man kan göra staden vackrare och mer spännande, säger Jon Allesson, affärsutvecklingsansvarig för stadsinnovation på Atrium Ljungberg.

Festivalen är den första stora muralmålningsfestivalen i Stockholmsområdet och är ett samarbete mellan Nacka kommun, nackaborna, fastighetsägare, byggaktörer och andra intressenter som tillsammans utvecklar Nacka. Festivalen är en del av Partnerskap Konsten att skapa stad, en partnergrupp mellan byggaktörer, företagare och Nacka kommun med syfte att medvetandegöra, inspirera, utbyta erfarenheter och agera för en mer levande och berörande stad. I den långsiktiga planeringen finns tankar om att genomföra nästa festival år 2021, och sedan vartannat år fram till år 2030.

Om Holem
Holem inledde sitt konstnärskap under tidigt 90-tal och utgick först ifrån bokstavsmotiv men började sedan måla karaktärer omkring bokstäverna som skapade en form av eget universum. Han har sedan dess organiserat flera internationella event för att lyfta streetart som konstform. I dag bor han i Stockholm där han har grundat plattformen Spray. Han arbetar även som grafisk designer, illustratör och projektledare. 

Instagram

Om ‍Idamaria Holmqvist
Idamaria spenderar mesta delen av sin vakna tid till att skapa. Hon arbetar med allt från måleri, keramik till skulptering och låter den kreativa situation hon befinner sig i avgöra vad hon skapar. Hon strävar efter kreativitet utan gränser i sitt konstnärskap och brinner för ett skapande i alla dess former.

Instagram

Läs mer om Wall Street Nacka: https://www.wallstreetnacka.se/

Läs mer om Konsten att skapa stad: www.nacka.se/konstenattskapastad

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs mer om hur Atrium Ljungberg hanterar personuppgifter.

stadsinnovation

Relaterade artiklar