Supermarket Art Fair i Sickla - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Supermarket Art Fair i Sickla

Den 4-7 april arrangeras Supermarket 2019, Stockholm Independent Art Fair, i Atrium Ljungbergs fastighet Sickla Front. Mässan har de senaste åren arrangerats vid Telefonplan och i Slakthusområdet, men denna gång kommer konstnärer, gallerister, samlare, museidirektörer, kuratorer och konstintresserade från hela världen att besöka Sickla. 

Målet för Supermarket är att visa upp konstnärsinitiativ från hela världen och skapa möjligheter för nya nätverk på den svenska och internationella konstscenen. Det är en mässa som strävar efter att erbjuda besökaren konstupplevelser snarare än att fokusera på försäljning. Konstnärsdrivna gallerier med publikt utställningsprogram i egna lokaler och andra initiativ som arrangerar utställningar med inbjudna konstnärer ställer ut på Supermarket.

"Med Supermarket förstärker vi Sicklas identitet som en plats för konst, kreativitet och kultur. Vi arbetar ständigt med att tillföra ett rikt kulturliv till de platser vi utvecklar, och gör det gärna på oväntade sätt. I detta fall aktiverar vi en ledig lokal i en kontorsbyggnad. Vi ser fram emot att få välkomna flera av världens just nu mest spännande kulturutövare,” säger Jon Allesson, affärsutvecklingsansvarig stadsinnovation.

Totalt finns 53 gallerier från 22 länder representerade under Supermarket. Förutom utställningar kan besökarna även ta del av bland annat uppträdanden och seminarier, samt lyssna på invigningstalet med kulturminister Amanda Lind.

Tid: 4-7 april
Plats: Sickla Front, Uddvägen 5

Bild: Cecilia Paredes, 'Both Worlds'

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs mer om hur Atrium Ljungberg hanterar personuppgifter.

stadsinnovation

Relaterade artiklar