Post-Graffiti - utställning för urban modern konst - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Urban Contemporary Art Show i Sickla

Den 1-16 mars arrangeras Post-Graffiti i Sickla, en utställning för urban modern konst med konstnärer från Sverige, Frankrike och Tyskland. Samtliga konstnärer har sitt ursprung i graffitiscenen men har nu utvecklat sitt visuella språk inom gatukonsten. Utställningen, som arrangeras av Johan Lundborg och Nabil Dorbane, är den första av sitt slag i Stockholm och äger rum i Atrium Ljungbergs mötesplats Monteringshallen i Sickla.

Utställningen Post-Graffiti pågår under två veckor och kommer, förutom konstnärernas verk, även att innehålla kreativa verkstäder, konstnärssamtal, videoprojektioner och en presentation av Jakob Kimvall, filosofie doktor i konstvetenskap och lektor vid Institutionen för kultur och estetik, som kommer berätta hur graffiti och gatukonst har påverkat den moderna konsten.

"Kulturen är en viktig del av Sicklas identitet, med allt från de banbrytande kulturprojekt som ägt rum på Nobelberget till kulturhuset Dieselverkstaden som hela tiden bubblar av aktiviteter för alla åldrar. Med utställningen Post-Graffiti ger vi de som arbetar, besöker och bor i Sickla möjlighet att uppleva konst från några av världens främsta urbana konstnärer", säger Jon Allesson, affärsutvecklingsansvarig stadsinnovation. 

Om Monteringshallen

Monteringshallen är en ny plats för lokal konst, design och hantverk där du som besökare kan uppleva hantverkares skapande på nära håll. Redan 1908 byggdes Monteringshallen av AB Diesels motorer som vid den tiden var världsledande inom tillverkning av dieselmotorer för fartyg. Mycket av den industriella miljön är bevarad, i linje med hur Atrium Ljungberg har utvecklat hela Sickla och dess industrihistoria.

Monteringshallen är en del av Dieselverkstaden, Sicklas kulturhus, som bland annat innehåller flera scener, verkstäder för drama, musik, dansa media, bild och form, bibliotek, biograf, konsthall, restaurang samt ett av Nordens största inomhuscenter för klättring.

Läs mer om Post-Graffiti och se hela programmet här.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs mer om hur Atrium Ljungberg hanterar personuppgifter.

stadsinnovation

Relaterat innehåll