Framtidskonferensen Gather arrangeras i Sickla - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Gather fyller Expohuset i Sickla med framstående och visionära talare, artister och changemakers

Innovationskonferensen Gather, som de senaste två åren lockat några av världens mest intressanta visionärer, forskare, företagare och artister, kommer tillbaka för den tredje upplagan den 12 - 13 september 2019.

Ända sedan Gathers första år har konferensen haft ett nära samarbete med Atrium Ljungberg. Med Nobelberget som lokal skapades en mötesplats för innovation, tech, näringsliv, offentlig sektor och kultur med syfte att samarbeta, inspirera, driva utveckling och låta olika människor med skilda perspektiv få mötas. Årets version av innovations- och framtidskonferensen Gather kommer genomföras i nya lokaler vid Marcusplatsen i Sickla, ett stenkast från Nobelberget där konferensen en gång startade.

Gather genomförs med scener och workshoputrymmen i det så kallade ”Expohuset”, som ursprungligen uppfördes som Atlas Copcos utställningslokaler. Lokalerna ägs och förvaltas idag av Atrium Ljungberg och planeras i framtiden inhysa publika verksamheter och fungera som en central mötesplats Sickla. 

– I år var planen från början att genomföra Gather i Slakthusområdet. Vårt behov av stora kapaciteter för sittande gäster var svårt att matcha med de nuvarande venues som fanns attt tillgå i Slakthusområdet idag. I Expohuset kan vi däremot komplettera talarprogrammet med en miljö utöver det vanliga, säger Jakob Grandin, grundare av Gather.

– Vi är väldigt glada att Gather genomförs på en av våra platser även i år. Med allt som händer i Sickla och som planeras här inför framtiden, är Expohuset den perfekta lokalen för årets konferens, säger Jon Allesson, affärsutvecklingsansvarig för stadsinnovation, Atrium Ljungberg.

Gather genomförs den 12–13 september i Expohuset i Sickla. För program och biljetter www.gatherfestival.com

"Sound of Silence" - Atrium Ljungbergs session under Gather


Under Gather arrangerar vi på Atrium Ljungberg en session under namnet "Sound of Silence". Här får vi inspiration från städer som Berlin, Amsterdam och Detroit - städer som satsat stort på att ta hand om entreprenörer inom nattindustrin och öka fokuset på den så kallade nattekonomin. Vi lär oss hur organisationer, företagare och kommuner lyckats övervinna stadens utmaningar, och har kunnat arbeta runt normer och lagar med målet att skapa en levande stad under dygnets alla timmar. Under dagen arrangerar vi även ett innovationslabb på temat "To create an 24 hour city".

"Sound of Silence" äger rum torsdag den 12 september kl. 17.30.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs mer om hur Atrium Ljungberg hanterar personuppgifter.

stadsinnovation

Relaterade artiklar