Gather 2019 arrangeras i Slakthusområdet - Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg är huvudpartner till Gather som flyttar till Slakthusområdet

Innovationskonferensen Gather, som de senaste två åren lockat några av världens mest framstående och visionära talare, artister och changemakers, kommer tillbaka för den tredje upplagan den 12 - 13 september 2019.  För tredje året i rad är Atrium Ljungberg huvudpartner för konferensen som är en mötesplats för innovation, tech, näringsliv, offentlig sektor och kultur med syfte att samarbeta, inspirera, driva utveckling och låta olika människor med skilda perspektiv få mötas. 

Under de två senaste åren har Gather arrangerats på Nobelberget i Sickla. Nytt för i år är att konferensen flyttar till Slakthusområdet i Stockholm där en ny stadsdel för kultur, innovation, tech, design och kreativitet håller på att växa fram. Atrium Ljungberg har valts ut som huvudsaklig samarbetspartner av Stockholms stad att leda utvecklingen av Slakthusområdet, och placeringen av Gather i stadsdelen är ett steg i att förverkliga visionen.

"Gathers fokus på tech, innovation och kultur stämmer väl överens med vår vision för Slakthusområdet. Vi är därför glada över att Gather har valt att flytta med oss till Slakthusområdet och ser fram emot att se hur de kommer fylla de gamla industrihistoriska byggnaderna med inspirerande talare sessioner, klubbar och labb men framför allt med besökare som är grundstommen i Stockholms position som en av världens mest innovativa städer", säger Jon Allesson, affärsutvecklingsansvarig stadsinnovation på Atrium Ljungberg.

Runt 50 talare kommer att bjudas in till Gather för att gräva djupare i 15 olika ämnen. Några exempel på ämnen är:

 • The Economy of Death 
  Hur vi förhåller oss till att vi genom ny teknik kan leva för evigt.
 • Love As A Service
  Hur dejtingappar förändrar vårt samhälle och vår syn på kärlek.
 • The Age of Surveillance Economy
  Fördelar och risker med teknik för övervakning såsom face recognition och DNA-data.
 • Cities As A Service
  Hur städer blir som varumärken för att attrahera rätt.
 • Your mother doesn’t work here, so who does?
  Vad händer när maskiner tar över? Hur arbetsplatser förändras, vad vi ska ta ställning till då.

"Gather är så mycket mer än bara en konferens med talare och diskussioner, labb och musik. Vår ambition är att utifrån Gathers plattform kunna generera förändring, utveckling och nya möjligheter. Gather ska vara en unik plats där besökaren kan övervinna sina rädslor och hitta nya perspektiv. Slakthusområdet och dess vision, är den perfekta ytan för att skapa detta. Där kan Gather bidra som en katalysator i utvecklingen av området", berättar Jakob Grandin, Gathers grundare.

För mer information om Gather samt biljetter, se gatherfestival.com.

Bilder: Izabella Englund/Gather

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs mer om hur Atrium Ljungberg hanterar personuppgifter.

Dina valda inställningar för cookies gör att du tyvärr inte kan se detta innehåll. Cookie-inställningar
stadsinnovation

Relaterat innehåll