Moomsteatern spelar Wonderland på Mobilia - Atrium Ljungberg

Moomsteatern spelar Wonderland på Mobilia

”Vi har inte en evighet på oss. Snart kan allt vara försent.” säger kaninen från det undermedvetna, innan Alice faller ned i ett djupt hål. Utom kontroll, ned och ned och ned…

När Lewis Carrolls berättelse om Alice i Underlandet presenteras av Teater Insite i samarbete med Moomsteatern är det för en vuxen publik, och på en oväntad spelplats. Strax innan stängning på handelskvarteret Mobilia i Malmö kommer en flock kaniner med kundvagnar ut ur entrén och för med sig både Alice och publiken genom kaninhålet och iväg på ett äventyr utan logik och bland märkliga figurer. Det här är inte en teaterupplevelse där publiken sitter tryggt på sina stolar och betraktar ett skådespel. Det är en galen upplevelse där du som besökare själv blir en del av föreställningen.

- Mitt i vardagligheten bland massan av människor som kommer någonstans ifrån och är på väg någonstans öppnar sig kaninhålet. Alice som faller ner försöker navigera i ett universum där verkligheten som hon känner den är satt ur spel. Hon försöker förstå, men den stora frågan är om det är världen eller hon själv som blivit galen?, säger regissör Nina Jemth.

Moomsteatern gör scenkonst med normbrytande skådespelare och vill använda teatern för att utmana människors sätt att tänka och för att skapa samhällsdialog. De vill förnya teaterkonsten genom att skapa tillsammans med skådespelare med alla typ av funktionsvariationer som arbetar integrerat med skådespelare utan diagnoser, på lika villkor.

- Vi arbetar aktivt med att tillföra ett rikt kulturliv till de platser och stadsdelar som vi utvecklar. Vi gör det gärna på okonventionella sätt, som i det här fallet där vi använder en ledig kontorslokal. Vi har tidigare tillfört liknande upplevelser på andra platser, som till exempel konst- och filmupplevelsen ShopEatDie i Farsta Centrum. Ett rikt kulturliv bygger stolthet för de som bor och arbetar på platsen och bygger även platsens varumärke och identitet, säger Andreas Lundberg, affärsutvecklingschef Malmö & Göteborg på Atrium Ljungberg. 

Läs mer om Wonderland och köp biljetter här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs mer om hur Atrium Ljungberg hanterar personuppgifter.

stadsinnovation

Relaterade artiklar