Nobelberget Marknad lockar tusentals besökare - Atrium Ljungberg

Nobelberget Marknad lockar tusentals besökare

I maj 2017 var det premiär för Stockholms nya marknad för kultur, konst, mat och design. Nobelberget Marknad är en virvelvind av vintage och loppisar, food trucks och designprylar. Livemusik och djs, cyklar och sticklingar. Pingpong och prylar, microbryggerier och konst. Återbruk och hållbarhet är en röd tråd som löper genom Nobelberget. Det arbetet fortsätter genom marknaden tillsammans med aktörer som Beyond Retro och Easy Recycling.

Marknaden breder ut sig över Nobelbergets 10 000 kvadratmeter och fyller lagerlokaler och gymnastiksalar med progressiv kultur. Den har lockat tusentals besökare varje gång den har arrangerats. Vid säsongspremiären våren 2018 växte marknaden även ner på Marcusplatsen där mat och musik fyllde området. 

Nobelberget Marknad har också fungerat som en del av Atrium Ljungbergs medskapandeprocess av den nya stadsdel som ska skapas på Nobelberget. Besökarna på marknaden har bland annat kunnat delta i en Talkaoke, en mobil pop-up talkshow där några av de teman som diskuterades var "Att leva eko-snålt i staden" och "Goda grannar - kan sociala medier bygga gemenskap?". Insikterna från samtalen har varit en viktig del i utformningen av det nya området.

Under 2018 arrangeras fler upplagor av Nobelberget Marknad. 

Dina valda inställningar för cookies gör att du tyvärr inte kan se detta innehåll. Cookie-inställningar
STAdsinnovation

Relaterade artiklar