Nordens största streetdansfestival till Kista - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Nordens största streetdansfestival till Kista

Den 1 februari inleds den fjortonde upplagan av Streetstar, Nordens största streetdansfestival. Ett hundratal streetdansare från hela Norden kommer till Kista för att tävla och battla. På schemat står bland annat kval till världens största streetdanstävling, Juste Debout i Paris.

"Det kommer även att finnas workshops under alla festivaldagar för publiken som vill dansa med de internationella domarna och pröva på de olika dansstilarna. Vi vill inspirera en ny publik att upptäcka en levande och positiv ungdomskultur och visa på bredden och dynamiken i streetdansen”, säger Joachim Hövel som tillsammans med Martin Ferretti står som arrangörer och grundare till festivalen.

”Vi ser fram emot vårt samarbete med Streetstar i Nod. Vi arbetar aktivt med att tillföra ett rikt kulturliv till alla de platser och stadsdelar som vi utvecklar. Och vi gör det gärna på oväntade och ibland okonventionella sätt. Den del av Kista som Nod ligger i har historiskt haft en väldigt stor tyngdpunkt på arbetsplatser. Det håller nu på att förändras, det byggs bland annat ett stort antal bostäder precis bredvid Nod. Genom att addera ett evenemang som Streetstar kan vi bidra till att tillföra både kultur och folkliv till platsen”, säger William Wetterholm, fastighetschef Atrium Ljungberg.

Nod är en modern mötesplats för innovation, lärande och kreativitet där människor och företag med olika kompetenser möts och växer tillsammans. Här sitter bland annat universitet, skolor, start-ups och internationella företag tillsammans. Nod är skapat för att vara levande, och shared space är hjärtat i denna plats. Ett öppet atrium möjliggör många typer av evenemang, allt från mässor, föreläsningar, konstinstallationer och fester.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs mer om hur Atrium Ljungberg hanterar personuppgifter.

stadsinnovation

Relaterade artiklar