Sweden Foodtech flyttar in i Söderhallarna - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Sweden Foodtech flyttar in i Söderhallarna

Startskottet för en världsledande hubb för matinnovation


Sedan våren 2017 äger och förvaltar Atrium Ljungberg hela Söderhallarna på Medborgarplatsen i Stockholm. Visionen är att bli Södermalms självklara mötesplats för mat, kultur och kreativitet, med stort fokus på att göra hallarna till ett centrum för det mest banbrytande inom matvärlden. Sweden Foodtech är en viktig samarbetspartner i planerna för att nå den visionen. 

I maj går startskottet för ett långsiktigt samarbete med målet att transformera Söderhallarna till en världsledande hubb för matinnovation. Då flyttar Sweden Foodtech in på entréplanet i Söderhallarna, där de bland annat planerar en pop up-yta där allmänheten ska kunna upptäcka, uppleva och smaka på framtidens mat. 

- I Söderhallarna knyter vi samman entreprenörer, kockar, storföretag, forskning och samhälle för att skapa nästa generations matsystem, säger Johan Jörgensen, co-founder Sweden Foodtech. I en framtida matvärld, präglad av hållbarhet, hälsa och innovation, kombinerad med tech och data har Sverige och Stockholm unika förutsättningar att ta ett globalt ledarskap. Med foodtech som verktyg kan Sverige bli världens ledande matnation och Söderhallarna dess självklara mittpunkt.

- Det som sammanför oss är den gemensamma visionen om en hubb för mat, innovation och tech, säger Jon Allesson, affärsutvecklingsansvarig stadsinnovation på Atrium Ljungberg. Utöver Stockholms bästa matutbud är planen att saluhallen också ska innehålla food-labs, mathantverkare och matstudios för kurser. Vår vision med Söderhallarna är att det ska bli navet för foodtech, ett innovationscenter och en mötesplats för mat, kultur och kreativa näringar.

Sweden Foodtech är Sveriges ledande aktör inom foodtech, det vill säga omställningen av det globala matsystemet med hjälp av innovation, tech och data. Målsättningen är att bidra till att bygga och accelerera nästa generations transformativa entreprenörer. Förutom det nya foodtech-centret I Söderhallarna driver Sweden Foodtech även communityn för de svenska och nordiska foodtechentreprenörerna (Foodtech Village), Nordens ledande foodtechkonferens (Sweden Foodtech Big Meet), samt Smaka på Stockholm, en av världens största matfestivaler, där temat är framtidens mat.

www.swedenfoodtechcenter.com

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs mer om hur Atrium Ljungberg hanterar personuppgifter.

 

Framtidens mat i framtidens stad

I augusti 2017 arrangerade vi ett Studio Atrium Ljungberg i Söderhallarna på temat Framtidens mat i framtidens stad. Lyssna på Johan Jörgensen från Sweden Foodtech med flera.

Dina valda inställningar för cookies gör att du tyvärr inte kan se detta innehåll. Cookie-inställningar
stadsinnovation

Relaterade artiklar