TEDxStockholm på Nobelberget i Sickla - Atrium Ljungberg

TEDxStockholm på Nobelberget

TEDxStockholm valde hösten 2017, då de ville organisera sitt största event hittills, att genomföra det på Nobelberget. Den 25 november hölls sju föredrag i TEDx-anda i Hallen i Nobelbergets event- och konsertlokal. Höstens TEDxStockholm gick under namnet Lighthouse - för att lysa upp, sprida idéer och styra oss mot en ljusare framtid. Arrangemanget, med över 800 platser, blev utsålt på rekordtid och blev därmed också det största TEDx-event som någonsin hållits i Sverige.

- TEDx community och organisationen som arrangerar TEDxStockholm har fått energi ifrån och inspirerats av många event som hållits på Nobelberget idag, som innovationsfestivalen Gather och powerballadklubben Natten. Vi ville att alla som besöker dessa och andra kulturella och innovativa event på Nobelberget skulle känna sig välkomna på TEDxStockholm och därför var det naturligt för oss att förlägga genomförandet på samma arena, säger Linda Wellgrant på TEDxStockholm.

TEDxLighthouse handlade om musikens förflutna och framtid, hur den nya generationen millennials förändrar arbetsplatsen, hur data inte bara kan förklara, utan också få individer att våga bryta glastak, hur fantasi inte kan definieras av användbarhet och pragmatism och hur man håller den levande, vad AI kan erbjuda för utbildning, vad du kan lära dig genom att korsa Atlanten i en roddbåt och hur man omstrukturerar sitt hem för att spara på jordens resurser.

- Att kunna hålla TEDxStockholm Lighthouse på Nobelberget och med Atrium Ljungberg som partner kändes klockrent då platsen symboliserar alla de områden som vi lyfter genom våra talare. Här lever konst, tech, design, musik och samhällsbyggande inte bara sida vid sida utan utvecklas ofta tillsammans, säger Antonio Corti på TEDxStockholm

 

Några av talarna:

Dr. Elina Berglund, teknisk chef och grundare av Natural Cycles fertilitetsapp

Lisa Gunnarsson, Nordenschef för LinkedIn 

Stefan Erlandsson, affärsutvecklingschef på Björn Borg 

Håkan Lidbo, konstnär och musikkompositör

Eva Jarlsdotter, entreprenör, författare, rådgivare och föreläsare

Michele Benincaso grundare och VD för musik-tech-startupen MIND Music Labs 

Dina valda inställningar för cookies gör att du tyvärr inte kan se detta innehåll. Cookie-inställningar
stadsinnovation

Relaterade artiklar