Ett smartare sätt att ha bil i Sickla med Volvo... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Ett smartare sätt att ha bil i Sickla med Volvo On Demand

Atrium Ljungberg har inlett ett samarbete med Volvo On Demand i Sickla för att erbjuda boende, företag och sina egna anställda en flexibel tillgång till bil. Förutom värdet det tillför användare innebär samarbetet även att lokala utsläpp kan minskas och parkeringsplatser kan ersättas med yta för annat.

Atrium Ljungberg har i 20 års tid utvecklat Sickla från ett industriområde till en levande stadsdel med en blandning av arbetsplatser, bostäder, skolor, handel och kultur. Här står resurseffektivitet i centrum tillsammans med lösningar som underlättar för människor att göra hållbara val. I ett samarbete med Volvo On Demand erbjuds nu boende och företag tillgång till delade elektrifierade bilar från Volvo och Polestar

Hållbara resvanor är ett prioriterat område i Sickla och på alla Atrium Ljungbergs platser. Smidig tillgång till bil vid behov är en nyckelfaktor för att få fler att använda cykel och kollektivtrafik”, säger Saga Jernberg, hållbarhetsansvarig på Atrium Ljungberg.

Tjänsten Volvo On Demand är flexibel och enkel att använda. En bokning sker direkt i appen för en timme, helg, vecka eller månad och bilen låses upp med mobilen. AI-teknologi möjliggör avancerad förutsägelse av efterfrågan och tillgångsoptimering för användare. En delad bil från Volvo On Demand ersätter i dagsläget behovet av nio privatägda bilar. 

Vi delar Atrium Ljungbergs syn på resurseffektivitet och ett hållbart tänkande där värdet för kunder är drivande. Vi är stolta över samarbetet i Sickla och ser fram emot att tillsammans växa erbjudandet”, säger Erik Jivmark, vd på Volvo Car Mobility.                                

Samarbetet innebär att Atrium Ljungberg kommer att erbjuda Volvo On Demands tjänst till bostadskunder och företag i Sickla. Även Atrium Ljungbergs egna anställda kommer att kunna använda elektrifierade bilar från Volvo och Polestar från Volvo On Demand.                              

Om Atrium Ljungberg och Sickla

Atrium Ljungberg är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag som äger, utvecklar och förvaltar fastigheter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala. Fokus är att utveckla attraktiva stadsmiljöer för kontor och handel kompletterat med bostäder, kultur, service och utbildning. Den totala uthyrbara ytan omfattar cirka 1,1 miljoner kvadratmeter. Bolagets handelsplatser har närmare 60 miljoner besökare per år och i områdena arbetar och studerar drygt 30 000 personer och lever och bor ett tusental personer.

Fram till 2030 väntas Sickla växa med ytterligare 7 000 kontorsarbetsplatser och 1 500 bostäder, lagom till att nya tunnelbanan till Sickla planeras vara färdigbyggd 2030.

Om Volvo Car Mobility

Volvo Car Mobility är ett mobilitetsteknikföretag som tillhandahåller ett enklare sätt att ha bil med tjänsten Volvo On Demand. Tjänsten ger användare en flexibel tillgång till bilar från Volvo och Polestar och är mycket uppskattad av kunder, med 4,8 av 5 i kundbetyg i App Store. Med hjälp av sin AI-stödda mobilitetsplattform är Volvo Car Mobility en del i formandet av hållbara städer genom att minska antalet bilar och göra det möjligt för fler att röra sig fritt och hållbart.

Volvo Car Mobility är ett helägt dotterbolag till Volvo Car Group och en strategisk investering för att nå en bredare kundbas och möta nya konsumentpreferenser. Volvo Car Mobility har cirka 200 anställda. Huvudkontoret finns i Stockholm och lokala kontor i Göteborg och Malmö. Volvo On Demand finns i App Store och Google Play.