Fastigo flyttar till Katarinahuset vid Slussen - Atrium Ljungberg

Fastigo flyttar till Katarinahuset vid Slussen

Under våren 2023 flyttar Fastigo - Fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation in i nyrenoverade Katarinahuset vid Slussen. Uthyrningen är ytterligare ett kvitto på det stora intresset för kontor vid Slussen.

Fastigo är en heltäckande arbetsgivarorganisation med cirka 1 000 medlemmar som servar sina medlemmar inom fastighetsbranschen med spetskompetens inom arbetsrätt, förhandlingar och HR-tjänster. Idag har Fastigo sitt kontor på Sveavägen. När frågan kring nya kontorslokaler blev aktuell föll valet på en flytt till Slussen och Katarinahusets nyrenoverade lokaler med den vackra panoramavyn över Stockholm. Första februari 2023 flyttar Fastigo in i sina nya lokaler om 455 kvm.

Visionsbild över Katarinahuset vid Slussen

–  Vi är väldigt glada över att ha hittat en plats där vi kan ta Fastigo mot framtiden. Vi har i Katarinahuset hittat en lokal som möjliggör ett mer flexibelt arbete på en plats där vi alla, medarbetare som medlemmar, kommer vilja vara med utsikt över en av de vackraste städerna i världen. Vi tror starkt på Slussenområdet som en intressant och vibrerande plats med oerhört goda kommunikationer, säger Johan Mann VD på Fastigo.

Slussen har varit en central plats ända sedan Stockholm grundades. Nya Slussen börjar nu ta form med mängder av restauranger, barer, en ny handelsplats, levande torg och moderna kontorsytor. Platsen utvecklas från trafiklösning till mötesplats, när bilar och bussar flyttar under mark och kajstråk, torg och en park växer fram.

– Vi är väldigt glada att få välkomna ytterligare hyresgäster till Katarinahuset och Slussen. Fastigo har valt att flytta till Slussen för att sitta centralt i den framväxande mötesplatsen, med ett exceptionellt kommunikationsläge. Med utsikten över Stockholm och Söders höjder i ryggen är Slussen verkligen en av Stockholms vackraste platser för en arbetsplats, säger Camilla Waxin, Leasing Manager på Atrium Ljungberg.

Hyresavtalet med Fastigo är ett så kallade gröna hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.