Götaverken fylls med nya hyresgäster - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Götaverken fylls med nya hyresgäster

I det som en gång var ett blomstrande varvsområde utvecklar nu Atrium Ljungberg en levande stadsmiljö med livfulla stråk, kontor, mat- och kulturupplevelser. Intresset är stort för att etablera verksamhet i Götaverksområdet på Lindholmen och fler nya uthyrningar har gjorts under våren.

Götaverken är en viktig del av Göteborgs historia. I det gamla varvsområdet har stadens mest kunskapsintensiva och expansiva område börjat ta form. I takt med att fler företag och boende flyttar in ökar också efterfrågan på restauranger, caféer och service. Längs med Götaverksgatan växer ett mat- och servicestråk fram och bottenvåningarna fylls på efter hand.

I början av juni öppnade hälsocaféet JOS på närmare 120 kvadratmeter. Konceptet bygger på näringsrik, bra och tillgänglig mat med noga utvalda råvaror. I december 2022 öppnar även BENNE Pastabar, en renodlad pastarestaurang med färska råvaror. Etableringen på Lindholmen omfattar cirka 140 kvadratmeter och blir deras femte i Göteborg. Under oktober öppnar även MandyFit en PT Studio med stort fokus på träningsglädje, en balanserad livsstil och hälsa.

– Det är väldigt roligt att få hälsa JOS, BENNE Pastabar och MandyFit välkomna till Götaverken. Här vill vi skapa en dynamisk plats med liv och puls från morgon till kväll. Verksamheterna kommer att bidra till den spännande mix av företag som redan finns på platsen och blir perfekta pusselbitar i den framväxande stadsdelen, säger Kicki Grönlund, Atrium Ljungbergs leasing manager i Göteborg.