Plantagen öppnar stor pop-up i Sickla - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Plantagen öppnar stor pop-up i Sickla

Under våren slår Plantagen upp dörrarna till en 1800 kvadratmeter stor popup-butik i Sickla. Den nya butiken öppnar i april och kommer att ha ett brett sortiment med betoning på säsongsprodukter. Därmed stärks utbudet av trädgårdsprodukter och heminredning ytterligare i Sickla.

Plantagen har idag 43 butiker i Sverige, och har sedan tidigare framgångsrikt kompletterat med pop-up butiker. I april öppnar Plantagen en 1800 kvadratmeter stor pop-up i Sickla. Butiken kommer ha ett brett sortiment med allt från plantor till trädgårdsredskap med betoning på säsongsprodukter.  

– Sicklas strategiska läge är helt rätt för oss, med närhet till många trädgårdsintresserade husägare i Nacka. Att finnas i ett sammanhang bland andra butiker med stort fokus på hem, heminredning och trädgård är något vi värdesätter. Vi är glada över att lära känna alla Sicklabor och hoppas att pop-up satsningen ska bli starten på en långsiktig närvaro i området, säger Gunstein Hansen, Eiendomsdirektør (Real Estate Director) på Plantagen.

Exempel på andra hem- och trädgårdsaktörer i Sickla är Smart Garden Store, ett butikskoncept för den senaste tekniken inom trädgårdsskötsel med stort fokus på bland annat robotgräsklippare. Moogio erbjuder solskyddslösningar såsom markiser, persienner och gardiner till både bostäder och arbetsplatser. I Sickla finns även IKEA planeringsstudio och ett flertal köksleverantörer såsom Marbodal och Ballingslöv samt inredningsbutiker som Svenssons i Lammhult.

– Vi ser verkligen fram emot att Plantagen öppnar en pop-up här. Sickla är en snabbt växande stadsdel där det byggs både nya bostäder och arbetsplatser. Det finns en stark köpkraft i Sickla med omnejd och vi ser ett stort intresse från olika aktörer inom trädgård, hem och inredning att etablera sig här, säger Andreas Malmsäter, affärsområdeschef leasing på Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg har i 20 års tid utvecklat Sickla från ett industriområde till en levande stadsdel med en blandning av arbetsplatser, bostäder, skolor, handel, kultur och hälsa. Idag finns cirka 400 företag etablerade i Sickla och 8 000 arbetande. Fram till 2030 väntas Sickla växa med ytterligare 7 000 kontorsarbetsplatser och 1 500 bostäder, lagom till att nya tunnelbanan till Sickla planeras vara färdigbyggd.


Nacka, 2023-03-13
Atrium Ljungberg AB (publ)