Ytterligare två aktörer klara för Hus 26 i... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Ytterligare två aktörer klara för Hus 26 i Slakthusområdet - Hosoi och Stockholm Roast öppnar lyssningsbar, restaurang och bageri

Den nischade lyssningsbaren Hosoi som tidigare huserat på Brunkebergstorg i Stockholm, nystartar under 2022 i helt egen regi i Hus 26. Intill Hosois bar, restaurang och lyssningsrum, öppnar även Stockholm Roast och utökar med restaurang, vinbar och bageri. 

I början av 2021 slog lyssningsrummet och konsertlokalen Hosoi igen efter fyra år inne i Stockholms city. Inspirerade av den tidiga klubbscenen på andra sidan Atlanten och japansk jazzbarskultur, men kanske främst av avsaknaden av intima konsertscener och sociala lyssningsrum, har ambitionen med Hosoi varit att skapa ett familjärt rum för öppensinnade människor. Ett rum med hemma-hos-känsla där musik kommer först och allt annat är sekundärt.

Målet har varit att hitta en lokal på en plats där människor genuint känner sig välkomna och i Hus 26 i Slakthusområdet har vi verkligen hittat en miljö som passar oss. Hosoi kommer att erbjuda en scen där personer och genrer som i många rum anses för smala, i stället får kreativ frihet – och ges utrymme. Vi har alltid velat, och kommer alltid vilja, värna skivsamlarkultur och det fina med att upptäcka ny musik, berättar Victor Sanchez, grundare Hosoi.

Victor Sanchez, grundare av Hosoi som nystartar i helt egen regi i Hus 26 i Slakthusområdet.

I de nya lokalerna i Hus 26 ser Hosoi sin chans att förverkliga sin vision, med full frihet och i rätt sammanhang. Det dedikerade musikrummet blir här större än tidigare utan att tappa den intimitet som gjorde Hosoi unikt. Den här gången med egen restaurang och bar.

Stockholm Roast utökar med restaurang, vinbar och bageri

De passionerade kafferostarna Johan Montan Ahlgren och Öner Kulbay flyttade 2020 in i en tillbyggnad till Hus 26, mitt under brinnande pandemi. I lokalen ryms idag själva produktionen och rostningen, en kaffebar, butik samt restaurang och vinbar. Med en förstklassig nivå på både kaffe, mat och vinutbud har Stockholm Roast byggt upp en imponerande besöksskara som vallfärdar till Slakthusområdet för att avnjuta allt från en åttarätters lunchmeny till en slät kopp kaffe.

Sedan starten 2011 har Stockholm Roast gått från att vara ett micro-rosteri med en vision att kunna erbjuda kaffe med en historia, köpt direkt av producenter från andra sidan världen, till vad som idag består av café, vinbar och kafferosteri i Stockholm samt rosteri och flera kaffebarer i Tokyo. Nu tas nästa steg för att bredda verksamheten ytterligare.

Att få vara en del i detta fantastiska projekt och att redan i ett års tid kunnat verka i Slakthusområdet har gett oss många nya insikter och nya idéer. Vår vision är att göra ett mikrokosmos från alla våra resor de senaste tio åren. Vårt ställe ska kännas som en vinbar i Tokyo, en krog i Paris och ett café i Sao Paolo. Vi kommer ha tre olika enheter som hör ihop konceptuellt, en restaurang med öppet kök, ett bageri och en matbar med vinfokus som under dagtid förvandlas till espressobar, säger Johan Montan Ahlgren, medgrundare Stockholm Roast.

Johan Montan Ahlgren och Öner Kulbay driver Stockholm Roast i Slakthusområdet, som nu utökar med restaurang, vinbar och bageri.

I takt med att allt fler restauranger, barer, konsertlokaler och andra kulturidkare söker sig till Slakthusområdet påbörjas nu jättesatsningen i Hus 26. Tidigare i höstas avslöjade Atrium Ljungberg att den hyllade kockduon Adam & Albin kommer öppna sin största restaurang hittills (läs mer om det här) i Hus 26.

Ambitionen med Slakthushallarna och Hus 26 i spetsen är att skapa en helt unik plats i Stockholms, och kanske även Sveriges, restaurang- och kulturutbud. Alla aktörer är noga handplockade med den gemensamma faktorn att de i Slakthusområdet ser möjligheten att förverkliga sina egna passionsprojekt. Framtida besökare kan förvänta sig aktörer med stor kärlek för sitt hantverk och bland de allra bästa inom sina respektive segment vare sig det gäller fine dining, bistromat eller street food, drinkar, vin eller öl.

Nacka, 2021-11-23
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4
Bild 5