Atrium Ljungberg gör dubbla kontorsuthyrningar ... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Atrium Ljungberg gör dubbla kontorsuthyrningar i växande Sickla

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med fastighetsbolaget Sveafastigheter och bemanningsföretaget Submit som båda väljer expansiva Sickla för sina nya kontor. Avtalen omfattar tillsammans drygt 1000 kvadratmeter. Fram till 2030 planeras den expansiva stadsdelen att växa med ytterligare 7000 arbetsplatser och 1500 bostäder.

I mars nästa år flyttar Sveafastigheter in på 600 kvadratmeter i den ståtliga Luftverkstaden i Sickla. Fastighetsbolaget som utvecklar och äger bostadsfastigheter i Mälardalen är flerfaldigt prisbelönt för sin arkitektur och kreativa lösningar.

– Våra nuvarande lokaler är i närheten och vi har bra koll på Sicklas attraktiva stadsvärden och sköna miljöer. Att ha välmående medarbetare är viktigt för oss och här finns alla förutsättningar för det. Inte minst lockar det att Sicklasjön ligger på några minuters promenadavstånd samt det goda serviceutbudet i Sickla, säger Sofia Esbjörnsson, administrativ chef på Sveafastigheter.

Några månader senare flyttar Submit in på drygt 400 kvadratmeter i samma byggnad, där även Atrium Ljungbergs huvudkontor ligger. Submit är ett bemannings- och rekryteringsföretag med fokus på flexibilitet och kompetens inom arbetar- och tjänstemannasektorn.

– Vi fastnade både för det utbud av kultur, restauranger och butiker som finns idag, och för de stora utvecklingsplanerna för området. Här har vi goda förutsättningar att rekrytera personal, både till oss själva och våra kunder, säger Martin Forssberg, grundare på Submit.

– Vi är jätteglada att hälsa Sveafastigheter och Submit välkomna till Sickla. Vi ser ett stort intresse från företag som attraheras både av det Sickla har att erbjuda redan idag, och den fortsatta utveckling vi står inför, säger Jeanette Wredhammar, Leasing Manager på Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungberg har i över 20 års tid utvecklat Sickla från industriområde till en levande stadsdel med allt fler arbetsplatser och bostäder. Redan idag jobbar cirka 8 000 personer i Sickla, vägg i vägg med restauranger, hotell, kafferosteri, butiker, kulturscener och skolor. Fram till 2030 planeras de industrihistoriska kvarteren i Sickla att växa med ytterligare 7 000 arbetsplatser och 1 500 bostäder. Hyresavtalen är så kallade gröna hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.


Nacka, 2022-11-18
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bild