Klart för nytt hotell i Katarinahuset, Slussen - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Klart för nytt hotell i Katarinahuset, Slussen

Atrium Ljungberg har tecknat avtal med norska hotellkedjan Citybox Hotels om närmare 4 000 kvadratmeter i Katarinahuset i Slussen. Hotellet blir kedjans första i Sverige och beräknas öppna under våren 2024 i den ikoniska byggnaden.

Hotellkedjan Citybox Hotels startades 2006 och har i dagsläget 6 hotell i Norge, Estland och Belgien. Tillväxttakten är hög med målsättning att ha etablerat 60 nya hotell i europeiska storstäder till slutet av 2030. Konceptet håller hög designnivå och fokuserar på funktion och hållbarhet med effektiva, moderna lösningar och ett prisvärt erbjudande. De är exempelvis en av de första hotellaktörerna som ersatt traditionella receptionsdiskar med terminaler där gästerna checkar in själva.

– Äntligen har vi hittat den perfekta platsen i Stockholm! Katarinahuset ligger precis vid Gamla stan och har mycket goda förbindelser med all kollektivtrafik, vilket är utmärkt för våra gäster. Vi kunde inte missa möjligheten att öppna ett hotell i ett så unikt läge som Katarinahuset, tillsammans med en aktör som Atrium Ljungberg, säger Martin Smith-Sivertsen, ordförande i Citybox Hotels. Genom avtalet för Citybox Stockholm stärker vi vår position på den nordiska marknaden och tar ett viktigt steg mot att bli en av de ledande hotellkedjorna i Europa inom budgetsegmentet, avslutar Martin Smith-Sivertsen.

Slussen har varit en central plats sedan Stockholm grundades och nya Slussen utvecklas nu från trafiklösning till mötesplats, när bilar och bussar flyttar under mark och kajstråk, torg, handelsplats och en park växer fram. Mitt i Slussen ligger ikoniska Katarinahuset som nu byggs om och moderniseras. Här utvecklas moderna kontor som nu kompletteras med hotell om 104 rum.

– Citybox Hotels är ett spännande och modernt hotellkoncept med riktigt höga ambitioner. Genom nytänkande lösningar kan de erbjuda sina gäster moderna, funktionella och prisvärda hotellrum i stadens absoluta centrum. Att de nu väljer Katarinahuset för sitt första hotell i Sverige säger mycket om nya Slussens attraktivitet, säger Camilla Waxin, Leasing Manager på Atrium Ljungberg. Hotellet blir ett utmärkt komplement till den mix av moderna företag som väljer att etablera sig här, avslutar Camilla Waxin.

Hyresavtalet är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda. Annordia har varit rådgivare till Atrium Ljungberg i processen.

Katarinahuset har en total uthyrbar area om cirka 25 000 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om cirka 144 mkr exklusive tillägg. Efter genomförda uthyrningar uppgår fastighetens ekonomiska uthyrningsgrad till cirka 52 procent. De första hyresgästerna har nu flyttat in i huset som i sin helhet beräknas stå färdigt under mitten av 2023.


Nacka, 2022-10-12
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bild