Nya kontorsuthyrningar i växande Sickla - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Nya kontorsuthyrningar i växande Sickla

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Region Stockholm i Sickla. Avtalet omfattar drygt 1 200 kvadratmeter och avser kontor samt mottagning för barn- och ungdomspsykiatrin. Tidigare i år flyttade även Stockholms stadsmission sitt huvudkontor till samma byggnad.

Region Stockholms nya lokaler ligger strategiskt intill Sickla station, en viktig knutpunkt i kollektivtrafiken med både Tvärbanan, Saltsjöbanan och bussar och så småningom även nya tunnelbanan. I det intilliggande huset Curanten samlas även andra aktörer inom vård och hälsa, såsom vårdcentral, tandläkare, ögonspecialister, barnkliniker, fysioterapeuter och gym.

– Vi är glada att hälsa Region Stockholm välkomna hit till Sickla och det känns extra bra med verksamheter som sätter just barn och ungas välmående i fokus, säger Jeanette Wredhammar, leasing manager på Atrium Ljungberg. Sickla växer snabbt med både bostäder och nya arbetsplatser. Närhet till både vård och omsorg men även förebyggande hälsa i form av träning och en aktiv fritid är en viktig del när stadsdelen utvecklas.

Sedan tidigare sitter Stockholms stadsmission i ett 800 kvadratmeter stort kontor i samma byggnad som Region Stockholm nu tecknat avtal i. I höst flyttar även spelutvecklaren Liquid Swords in, som utökar från cirka 300 till drygt 1 100 kvadratmeter. Cynk är ytterligare ett bolag som tecknat hyresavtal i Sickla. Avtalet omfattar 130 kvadratmeter i intilliggande byggnad. Bolaget erbjuder försäkringsinventering för såväl privatpersoner som företag och sitter idag i Gamla stan.

Atrium Ljungberg har i 20 års tid utvecklat Sickla från ett industriområde till en levande stadsdel med en blandning av arbetsplatser, bostäder, skolor, handel, kultur och hälsa och med ett stort utbud av restauranger och caféer. Fram till 2030 planeras de industrihistoriska kvarteren i Sickla att växa med ytterligare 7 000 arbetsplatser och 1 500 bostäder lagom till att nya tunnelbanan till Sickla planeras vara färdigbyggd.

Region Stockholm har tecknat hyresavtal om lokaler vid Hesselmans Torg i Sickla, precis intill hälsohuset Curanten och Sickla station. Foto: Atrium Ljungberg


Nacka, 2022-06-21
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bild