Omnicom Media Group flyttar in på helt... - Atrium Ljungberg

Omnicom Media Group flyttar in på helt våningsplan vid Slussen

Omnicom Media Group (OMG) har tecknat avtal för ett helt våningsplan om 2 250 kvadratmeter i Katarinahuset, med panoramautsikt över Stadshuset och Djurgården.

OMG är en global medie- och kommunikationskoncern som i Sverige omfattar mediebyråerna OMD, PHD, Hearts & Science, data sciencebyrån Annalect, kreativa byrån DRUM, retailbyrån TransAct samt performancebyrån Resolution. De här byråerna jobbar tillsammans och enskilt med att utveckla varumärkens strategi, teknologi, insikter och kreativitet inom media och marknadsföring. OMG har cirka 260 medarbetare i Stockholm och Göteborg.

– Vi har sökt en inspirerande mötesplats för våra medarbetare och kunder. En plats där vi tillsammans inom OMG kan skapa allt från effektiva affärslösningar till kreativa innovationer. Katarinahuset möter våra krav och har den flexibilitet som vår koncern och byråer behöver för att kunna utvecklas i den värld vi lever i idag. Sen kan man inte undgå att utsikten ger en rejäl oh my god-känsla, säger Fredrik Eriksson, CEO på OMG.

Utsikt från Katarinahuset. Foto: Objekt360

Slussen har varit en central plats ända sedan Stockholm grundades och nya Slussen utvecklas nu från trafiklösning till mötesplats, när bilar och bussar flyttar under mark och kajstråk, torg och en park växer fram. En modern stadsmarknad som lockar med en mängd restauranger, från enkel street food till fine dining, en ny handelsplats, levande torg och moderna kontorsytor.

Nya Slussen går från trafikplats till mötesplats. Illustration: DBOX/Foster + Partners

Katarinahuset med sina vackra kontor och spektakulära utsikt börjar ta form och intresset för de nyrenoverade lokalerna vid Slussen är skyhögt. OMG bidrar ytterligare till den spännande mix av företag som flyttar in i Katarinahuset och tillför även till Slussens redan dynamiska blandning verksamheter, medarbetare och kunder, säger Camilla Waxin, Leasing Manager på Atrium Ljungberg.

– Att jobba med OMG och Atrium Ljungberg i detta projekt har varit intressant och givande. Katarinahuset är en ikonisk byggnad på en ikonisk plats, säger Eric Johansson, Senior Associate Tenant Representation på Cushman & Wakefield, som var rådgivare till OMG i affären.

Hyresavtalet med OMG är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Katarinahuset har en total uthyrbar area om cirka 25 000 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om cirka 132 mkr exklusive tillägg. De första hyresgästerna flyttar in under hösten 2022. Efter genomförda uthyrningar uppgår fastighetens ekonomiska uthyrningsgrad till 38 procent.


Nacka, 2022-05-30
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2