Pfizer flyttar svenska huvudkontoret till Life... - Atrium Ljungberg

Pfizer flyttar svenska huvudkontoret till Life City i Hagastaden

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med läkemedelsföretaget Pfizer som flyttar sitt svenska huvudkontor till Life City i februari 2023. Det nya kontoret blir strategiskt placerat mitt i Hagastaden, som utvecklas till ett av världens främsta områden för life science.

Pfizer är ett av världens ledande läkemedelsföretag med globalt huvudkontor i New York. I Sverige har Pfizer både marknadsbolag som bland annat jobbar med medicinska frågor, kliniska prövningar och digitala lösningar samt en högteknologisk produktionsanläggning i Strängnäs. Nu har bolaget tecknat avtal med Atrium Ljungberg om att flytta marknadsbolaget till det nybyggda Life City i Hagastaden.

– Life City i Hagastaden är strategiskt helt rätt plats för vårt nya huvudkontor. Här kommer vi att finnas i ett relevant och kunskapsintensivt område med närhet till både hälso- och sjukvården, forskning och andra aktörer inom life science säger Malin Parkler, vd på Pfizer i Sverige.

Nybyggda Life City stod färdigt i början av året. Bland övriga aktörer i huset finns Academic Work, Astra Zeneca, 10x Genomics, Immedica Pharma, vårdbolaget GHP, Sirona och Polarium. Den publika bottenvåningen rymmer konferenslokaler samt restaurang och matcafé som drivs av framgångsrika K-märkt. Vid ett av Skandinaviens mest visuella lägen, där 200 000 människor passerar varje dag, har Life City en unik placering ovanpå E4:an precis intill några av Sveriges viktigaste aktörer inom life science; Karolinska Institutet, KTH, Nya Karolinska Solna och Stockholms universitet.

Foto: Atrium Ljungberg/ Måns Berg

– Det är fantastiskt roligt att få hälsa Pfizer välkommen till Life City. Vi har sett ett stort intresse för huset, inte bara för dess unika läge i Hagastaden utan också för den spektakulära arkitekturen med dess skimrande fasad och interiöra gestaltning. Med möjlighet att boka konferenser i huset bottenvåning ser vi också att fler företag söker sig hit för att arrangera seminarier och möten här, säger Robin Petersson, Atrium Ljungbergs fastighetschef i Hagastaden.

Fram till 2030 planeras Hagastaden växa med 50 000 arbetsplatser och 6 000 nya bostäder och rakt genom stadsdelen planeras för ett av staden största parkprojekt, som knyter ihop Hagastaden med Hagaparken och Brunnsviken. Atrium Ljungberg är en av det största fastighetsägarna i Hagastaden och har varit verksamma i området sedan drygt 30 år tillbaka.

Life City har hållbarhetscertifierats med BREEAM Excellent och hyresavtalet med Pfizer är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda. JLL har agerat rådgivare till Pfizer i processen.

Life City har en total uthyrbar area om cirka 28 000 kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om cirka 117 mkr exklusive tillägg. Efter genomförda uthyrningar uppgår fastighetens ekonomiska uthyrningsgrad till 92 procent.

Foto: Atrium Ljungberg/ Måns Berg


Nacka, 2022-05-19
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2
Bild 3