Atrium Ljungberg hyr ut till Bris i Hagastaden - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Atrium Ljungberg hyr ut till Bris i Hagastaden

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Bris, Barnens rätt i samhället, som flyttar sitt huvudkontor till Hagastaden. Den nya lokalen omfattar drygt 1000 kvadratmeter och ligger i kvarteret Härden, i Hagastadens industrihistoriska hjärta.

Bris är en av Sveriges ledande barnrättsorganisationer och grundades 1971. Med Bris stödlinje erbjuds barn och unga stöd dygnet runt. Medlemsorganisationen mobiliserar samhället för barns rättigheter och påverkar beslutsfattare genom att göra barns röster hörda. I april flyttas huvudkontoret från Globenområdet till en av Atrium Ljungbergs fastigheter i Hagastaden.

– Vi ser verkligen fram emot att flytta till Hagastaden. Det nya kontoret kommer att ge Bris möjligheter att fortsätta växa och ge plats för oss att utveckla verksamheten vidare, så att den kan komma fler till del, säger Magnus Jägerskog, generalsekreterare på Bris.

Atrium Ljungberg är en av de största fastighetsägarna i Hagastaden och har såväl ombyggda industribyggnader som moderna kontorshus i sitt bestånd. Granne med kvarteret Härden ligger det så kallade PV-palatset, som nu genomgår en varsam renovering för att rymma moderna kontor med industrikänsla, klart för inflyttning 2025. I kvarteret ligger också Mineralvattenfabriken och Industricentralen, båda ikoniska industribyggnader i tegel, som bland annat huserar ett flertal arkitektkontor och gallerier.

– Vi är jätteglada att hälsa Bris välkomna till oss i Hagastaden. Bris fokuserar på frågor som ligger oss varmt om hjärtat och därför känns det extra bra att kunna erbjuda dem en lokal här i våra industrihistoriska kvarter, säger Catarina Lennartsson, Leasing Manager på Atrium Ljungberg.

Fram till 2030 planeras Hagastaden växa med 50 000 arbetsplatser och 6 000 nya bostäder. Rakt genom stadsdelen planeras för ett av stadens största parkprojekt, som knyter ihop Hagastaden med Hagaparken.

Hyresavtalet med Bris är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.  


Nacka, 2023-12-13
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bild